fbpx

„Оригами“ на Рут Колева с видео, вдъхновено от японско аниме

Written by on 10/07/2023

„Оригами“ на Рут Колева с видео, вдъхновено от японско аниме

Рут Колева отключва лятото с новия си проект „Оригами“. Това е петият сингъл на една от най-успешните български изпълнителки в партньорство с  Warner & Orpheus Music.

Продуцирана от Георги Линев (Kan Wakan) и написана от талантливата Илияна Недялкова, „Оригами“ не се поддава на жанрово определение. Песента просто  въздейства, съчетавайки елементи от електронната музика, R&B и зареждащи поп мелодии.

Оригами

Не липсва и интересният втори план към емблематичния за творчеството на Рут Колева дълбок смисъл. „Оригами“ се впуска в темите за себеизразяването, трансформацията и надхвърлянето на границите на реалността. Текстът рисува ярка картина за силата на въображението и способността да оформяме съдбата си, правейки изящна алюзия с древното японско изкуство.

Рут Колева ни зарежда с новото си парче „Energy“

Издаването на „Оригами“ е придружено от визуално зашеметяващ музикален клип. Вдъхновени от японско аниме кадрите отвеждат зрителите към хипнотизиращо пътешествие отвъд реалността и перфектно улавят същността на въображаемия текст. Видеото изразява артистичната визия на Рут Колева и допълнително засилва завладяващото преживяване от мелодията.

Май месец изпълнителката показа и друго свое лице – непозната страна от своите творчески интереси. Нестандартният й поглед върху света ясно личи в кадрите на фотографската изложба „Дис/хармонии”.

„Дис/Хармонии” е заснета с цифров и аналогов апарат. Снимките са избрани сред многото, не заради екзотиката на непознатата дестинация (Виетнам, Америка, Мексико, Япония и др.), а защото в тях Рут разпознава смисъл и връзка, намира странни аналогии между различни визуални елементи. Повече четете тук.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.