fbpx

Поли Генова – национален посланик на УНИЦЕФ България

Written by on 16/04/2023

Поли Генова – национален посланик на УНИЦЕФ България

Поли Генова встъпва в ролята си на посланик на каузите на УНИЦЕФ България. Певицата от години подкрепя работата на Детския фонд на ООН у нас. Тя многократно е участвала в благотворителни инициативи, концерти и застъпнически кампании на организацията.

Представителят на УНИЦЕФ у нас Кристина де Бройн приветства Поли Генова в офиса на фонда в София. Двете обсъдиха актуалните програми и приоритети, по които ще продължи работата им в бъдеще.

Вярвам, че заедно ще постигнем прекрасни неща за децата на България! – Поли Генова

„Поканата към Поли Генова е естествено развитие на нашето дългогодишно сътрудничество, за което благодаря от името на УНИЦЕФ. Поли е ярък застъпник за правата на децата и неведнъж е заставала зад каузите на УНИЦЕФ. Като ранното детско развитие, елиминирането и превенцията на насилието над жени и деца, както и приобщаващото образование за всяко дете. Щастлива съм, че в нейно лице децата на България имат още един силен глас, който ще поставя проблемите и ще ги защитава, така че всяко дете да расте здраво, щастливо и в безопасна среда, за да развива пълния си потенциал, заяви Кристина де Бройн.

За мисията си на национален посланик на УНИЦЕФ Поли Генова сподели:
Приемам ролята на национален посланик на УНИЦЕФ с голяма радост и вярвам, че заедно ще постигнем прекрасни неща за децата на България!“.

Поли Генова, която е майка на две деца, заяви, че подкрепя темата за ранното детско развитие. Акцент трябва да е фокусът върху първите най-важни години от живота на децата. Според нея тове е от решаващо значение за по-нататъшното им развитие.

Колкото по-рано бъде установено забавяне в развитието на детето или някакво отклонение от нормите, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова е нужна качествена диагностика, грижа, информираност както на родителите, така и на лекарите, педиатрите, педагозите и всеки, който е в досег с малкото дете“, посочи тя.

Поли участва и във видеоклипове в подкрепа на каузата за приобщаващо образование за децата със специални потребности. В последното видео тя разказва историята на осемгодишния Борис, който е невербален. С помощта на безплатното приложение за допълнителна и алтернативна комуникация C-board момчето има възможност да се изразява, да учи, да общува с околните и да играе с останалите деца. Повече за C-board вижте тук.

Поли Генова подкрепи и друго безплатно приложение на УНИЦЕФ – Беббо. То е предназначено за родители на малки деца до 6-годишна възраст.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.