fbpx

Mia D тръгва по нов музикален път с „Трябваше“

Written by on 16/04/2023

Mia D тръгва по нов музикален път с „Трябваше“

От появата на последния музикален експеримент на MIA D. изминаха близо две години, в които обаче тя не спира да твори. Изпълнителката се отдава на писането на нова музика и се готви за следващата крачка в своя професионален път, която прави с премиерата на новото си парче „Трябваше“.

„Трябваше“ е моментът, в който си позволих да бъда искрена, гола и неподправена в изразяването на емоциите си. Моментът, в който си позволих да разкрия, че съм уязвима и ранима. Всичко, която не можах да изкажа – изпях,“ споделя за песента си MIA D.

С този проект изпълнителката прави рязък завой от стила на предишните си самостоятелни проекти като „Baby 1 2 3”, “Да бебе“, „Bbboy” и др. „Трябваше“ е емоционално парче с кадифен вокал, красиви лирики и модерно R&B звучене. По създаването на музиката и текста MIA D. си партнира с Alex & Dessy (Александър Христов и Десислава Георгиева), с които певицата е не само колега, но и много близък приятел.

Tрябвашее първата песен от поредицата с проекти, които MIA D. ще представи през следващите месеци

Освен с аудио, песента дебютира и с официално музикално видео в YouTube канала на MIA D. Заснета и режисирана от Виктория Михалкова и Христо Михалков, визуализацията перфектно пресъздава чувствения заряд, настроение и послание, което „Трябваше“ носи.

„По време на снимките преживях всички емоции, които ме отведоха първоначално до създаването на песента, отново и отново. Нямаше нужда да играя роли. Бях на сто процента себе си,“ разказва R&B дивата в народна носия.

ПОВЕЧЕ ЗА MIA D.

Мария Димова (MIA D.) започва музикалното си обучение на 6 годишна възраст. Пее в ансамбъл “Българче” (Велико Търново) и учи народно пеене при Калинка Згурова и Манка Билчева. В продължение на шест години MIA D. е част от хор “Космически гласове”, чието ново име е хор “Ваня Монева” с диригент Ваня Монева, прославил българската народна музика по цял свят.

Завършва поп и джаз пеене в Нов Български Университет в класа на доц. Етиен Леви и Нели Маринкова, a през 2015 г. MIA D. стартира солова музикална кариера с дебютното си парче „Bbboy“.

MIA D. е един от финалистите в “Гласът на България” сезон 4.

След изпълнението си там тя е забелязана от продуцента и композитор Борислав Миланов и е поканена да участва в песента “Bones” на Equinox, с която България се представи на музикалния форум “Евровизия” през 2018 г. MIA D. изпълнява фолклорните мотиви в парчето.

До момента MIA D. има издадени 5 авторски песни, една от които е в колаборация с талантливия композитор и басист Радослав Славчев – Riverman, а именно “Mari Kalino Dragano”.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.