fbpx

NiB: Now in Bulgaria – соловият проект на Заека от Анимационерите с ново видео

Written by on 13/04/2023

NiB: Now in Bulgaria – соловият проект на Заека от Анимационерите с ново видео

Николай Бекриев – Заека представи пред фенове и приятели осмия си пореден сингъл „Ту е проза, ту е стих“. Той е на добре познатия вече солов проект NiB: Now in Bulgaria. Заедно с музикантите Стефан Цеков – барабани, Христо Костов – китара и Мартин Евстатиев – бас подариха на публиката интимен авторски концерт.

С тази песен NiB: Now in Bulgaria не изневерява на алтернативното си ъндърграунд музикално звучене. То е водено от характерните и запомнящи се китарни рифове. Но посоката, която поема този път, е към малко по психаделик рок енд рол.

Както при повечето парчета, вдъхновението за „Ту е проза, ту е стих“ се ражда в интересен момент от живота на артиста. Песента е далечна препратка към едно семейно пътешествие на Николай Бекриев. В Египет той посещава една от гробниците там. В нея той по свой начин разказва историята на богинята Нут, която всяка вечер гълтала слънцето и на сутринта отново го раждала.

В основния рефрен на сингъла NiB: Now in Bulgaria залага на многозначни думи, в които той харесва това, че нещата в живота са променливи и се редуват, и без трудностите няма щастие и обратно.

В „Ту е проза, ту е стихНиколай Бекриев отново е автор на текста и музиката, а за аранжимента и записите работи с Георги Станев. Зад видео продукцията продължава да стои отличният тандем Васил Стефанов и Стефка Николова. На тях той поверява всичките видеоклипове от авторския си проект. „Историята във видеото се върти около думите от текста „Светят твоите луни в моите гъсти гори нощем“, като разкрива тайно място в тъмната гора, в което уютно се прибираш и общуваш със себе си.„ – разкрива NiB: Now in Bulgaria.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.