fbpx

Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ с турне и дебютен албум

Written by on 14/04/2023

Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ с турне и дебютен албум

Популярният тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов събира млади музиканти в проекта “Новините в джаза”. Групата ще представи дебютния си албум „Първа емисия“ с поредица от концерти в 7 града в страната – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Варна и Русе. Паралелно с живите участия бандата ще направи и открити уроци в музикалните училища в тези 7 града. Първите два от поредицата концерти ще са на 18 април в Пловдив и на 29-ти април в София.  Преди събитията ще се състоят и откритите уроци в национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ Пловдив и в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ София.

Две от парчетата са на Мишо Йосифов. Останалите девет са дело на младежите, които той насърчава и подкрепя в създаването на авторска музика

Албумът „Първа емисия„, който Михаил Йосифов и “Новините в джаза” ще представят, включва 11 авторски вокални и инструментални композиции. Почти всеки един от музикантите е оставил своя личен почерк в него. Само две от парчетата са на Мишо Йосифов. Останалите девет са дело на младежите, които той насърчава и подкрепя в създаването на авторска музика.

Новините в джаза” са талантлив, млад секстет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова и мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски. В групата Мишо Йосифов събира негови настоящи и бивши студенти от  НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Заедно създават богат репертоар от джаз, блус, фънк и латин пиеси. 11 от тях са и красивите авторски композиции в “Първа емисия”.

В творческата работа по албума се включва и високо цененият перкусионист Атанас Попов. Той ще е част и от концертите за представянето му като специален гост .

Всички събития от турнето ще са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ за  представянето на албума „Първа емисия“, както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.