fbpx

„Нова стъпка“ за 4етно и Идепея

Written by on 12/03/2023

„Нова стъпка“ за 4етно и Идепея

Музиката у нас е в своя Ренесанс.“ Това казват от група 4етно и вокално трио Идепея. Те се заявяват на българската сцена с иновативен микс между музикални стилове на име Нова Стъпка.


Песента комбинира смислена лирика с история, множество инструменти, органичен звук и фолклорни мотиви, които я превръщат в супер универсална и същевременно запомняща се музикална творба. Пиано риф прелива към фолклорни разпявки. Те на свой ред към соло на електрическа китара. А то пък – към нежния вокал на един от лидерите на музикалния проект – Виктория Ангелова. Нова Стъпка е връщане към една забравена чувственост в музиката и едновременно скок към бъдещето. Там, където жанровете са просто подробност, а истински критерий за публиката е качеството на произведението. Наред с това, младите творци от Русе изразяват своеобразна заявка с това заглавие – за нов тип музика у нас, чиито модерни пионери са те.   

Русенските етно поп групи 4етно и Идепея издават революционен поп микс между български фолклор, рок и поп.

Музиката за нас не е просто живот, тя е необходимост, константа и мечта. Огромна привилегия е, че имаме шанс да споделим дебютния ни авторски сингъл с публиката и се надяваме, че с изкуството ни ще направим нечий ден по-добър.“ – споделя Гоце Великов, младият гений зад движението от музикални таланти. Цигуларката на група 4етно Анна-Мария Тамахкярова добавя: „Подготвили сме още 4 сингъла, готови да видят бял свят. Музика, музика, музика, която ще разпространим публично съвсем скоро.

Зад музиката и текста стоят споменатите Гоце Великов, Виктория Ангелова и пианистката на група 4етно – Ирина Атанасова. Зад видеото пък – режисьорът Владимир Величков, операторът Теодор Асенов и монтажистът Васил Нейков.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.