fbpx

Използваха изкуствен интелект в направата на новия клип на Danny Levan

Written by on 25/02/2023

Използваха изкуствен интелект в направата на новия клип на Danny Levan

Danny Levan пусна най-новия си музикален видеоклип към парчето „Как си„.

Музиката и аранжиментът са дело на Иван Тишев, а текстът на Анастасия Мавродиева. Тя и Danny Levan пишат заедно и вокалната мелодия на песента.

Как си“ изненадва със звучене, което е нещо абсолютно ново за изпълнителя. Парчето със сигурност ще бъде хит със своя завладяващ ритъм.

Danny Levan издаде най-новият си видео клип озаглавен “Как си” в който взе участие изкуствен интелект

Видеото е резултат от сътрудничеството между Danny Levan и режисьора Павлин Иванов – Bashmotion. Още в първите кадри на клипа можем да видим участието на така модерните в момента иновативни инструменти на нашето време. Странни, дори леко зловещи лица се появяват в първите секунди на видеото. Те са създадени изцяло от компютър. От тъмнината се появява певецът, които започва да ни разказва чрез музика една своя история. Режисьорът на видеото Павлин Иванов Bashmotion е задал на изкуствен интелект задачата да създаде абстрактни лица, които са използвани за фон в сцени от видеото. Резултатът е според някои е гениален, а според други – напълно отблъскващо изглеждащи лица. Работата на изкуственият интелект обаче не свършва до тук. Лирическият герой разказва за невъзможността си да приеме, че друг може да бъде с неговата възлюбена. Точно тук отново се намесва изкуственият интелект. Върху един от героите в клипа той създава вече напълно реалистични лица.

Феновете ще бъдат завладяни от запазения музикален стил на Danny Levan, съчетан с генерирани от AI (изкуствен интелект) визуализации, които със сигурност ще ги хипнотизират.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.