fbpx

Bora Dokle с кауза в новата си песен Foolish

Written by on 27/02/2023

Bora Dokle с кауза в новата си песен Foolish

Певицата с българо-албански произход Bora Dokle застана зад каузата против домашното насилие над жени с новата си песен Foolish.

В последното десетилетие изпълнителката живее и твори между София, Тирана, Ню Йорк и Лондон. За емоционалния текст и мелодия тя се вдъхновява от лична история.

Написах тази песен в момент, в който избягах от токсична връзка с вербално насилие. Някак си успях сама да се махна и с помощта на последваща терапия да осъзная, че там където има тормоз и агресия, не може да има любов, а его, комплекси и травмаи. Истински ме боли, че толкова много български жени са ежедневно в такава ситуация и чувстват, че нямат изход. Затова с това парче просто искам да им напомня, че не са сами” – споделя певицата.

Клипът към песента е семпъл и абстрактен, за да подчертае метафората за черно-белия емоционален свят на човек, който се върти в омагьосан кръг. Дело е на Bora Dokle с помощта на Симона Стоянова със субтитрите, а по аранжимента на песента отново работи композиторът Денис Попстоев.

Родена е в Албания, но от 10 години живее и твори между София, Тирана, Ню Йорк и Лондон

Bora Dokle е певица, цигуларка, композитор и продуцент. Родена е в Албания в семейство на известни артисти. Като тийнейджър се мести в България, по-късно завършва Консерваторията и дебютира на поп сцената у нас с дуета Dokle & Greesh.

Съвсем наскоро, след продължителна работа в сектора на социалните услуги във Великобритания, тя официално се дипломира и в University of ESSEX в UK със специалност Психотерапия, специализирана в CBT (Когнитивна Поведенческа Терапия). В момента е в България и развива практика, фокусирана върху работа с деца и пациенти в аутистичния спектър.

За мен винаги голямата ми любов към музиката е вървяла паралелно със страстта ми към подобряване на менталното здраве и работа с хора с емоционални проблеми. Протегнатата ръка в моменти на нужда е нещо фундаментално важно, а психическото и емоционалното здраве е не по-малко съществено от физическото. Затова и се насочих към втората си професия, която тепърва ще развивам в България”, споделя певицата.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.