fbpx

Ваня Вакари ходи по вода в „Момне ле”

Written by on 10/10/2022

Ваня Вакари ходи по вода в „Момне ле”


„Изградена съм от енергия и любов и благодарение на музиката, песента, имам щастието да представя себе си. „Момне ле“ е сбъдната мечта, това е посланието” –
споделя Ваня Вакари

 „Момне ле, новият сингъл на Ваня Вакари, поднася невероятно красив, модерен прочит на родопската песен. „Момне ле“ преплита фолклора с ортодоксални мотиви и добавя онази музикална мистика, на която са способни само българките.

Видеото на „Момне ле“ е заснето сред сакрална, според самата Ваня, локация. Кадрите нашепват легенда и ни пренасят в потопената църква край яз. Жребчево. До нея няма как да се стигне пеша, а единствено по вода и…Точно това прави Вакари в „Момне ле“.

Режисурата и монтажът отиват в ръцете на Ярослав Ковачев и студио Spotlight, които се заемат с „визуалното опаковане“ на „Момне ле“. Благодарене на техния екип можем да видим Вакари да ходи по вода– елемент с божествено важна роля за посланието в песента.

Снимките са направени на сакрално място.

Певицата споделя, че дълго време е в търсене на идеалното място за снимки на видеото. Категоричният отговор идва едва след като попада край язовира. Чистото очарование и  мистичния сюреализъм тук осигуряват силни натурални кадри, а останалото добавя магията в гласа на Ваня Вакари.

Макар модерното излъчване на проекта, Вакари умело балансира във всеки един от елементите му, за да е близо до автентичния фолклор. Там е подкрепена от вокалите на Кристина Карамфилова, а по аранжимента работи с Васил Димитров (Corpsedrip). Ваня е продуцент на песента и създател на музиката, като доверява микса и мастера на Пламен Велинов.

Целият този екип изгражда „Момне ле” в хармония между модернизма и традициите. С връзка, съхранявана между поколенията. И с надеждата на Ваня Вакари, че чистата й емоция ще бъде усетена, въпреки консуматорския свят, в който живеем.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.