fbpx

Приказката за „Пепеляшка“ оживява в едноименния мюзикъл, представен на 7 август на сцената на Sofia Summer Fest

Written by on 02/08/2021

Приказката за „Пепеляшка“ оживява в едноименния мюзикъл, представен на 7 август на сцената на Sofia Summer Fest

На 7 август (събота) жителите и гостите на София ще се насладят на мюзикъла „Пепеляшка“ в изпълнение на талантливите деца-актьори от Бон-Бон. Любимата на малки и големи приказка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и красив начин.  Събитието е част от фестивала Sofia Summer Fest.

            Цветна феерия, наситена с много смях, прекрасна оригинална музика и танци, качествени звук и осветление, обещават създателите на спектакъла „Бон-Бон мюзик“. Над 50 малки актьори от различни възрасти ще разказват на публиката забавни истории, вдъхновени от музиката на Борислава Танева, аранжирана и  оркестрирана от Румен Бояджиев-син, програмирана от Виктор Стоянов и украсена от богати вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева в “LaTiDA” records.  Мюзикълът ще бъде под вълшебния съпровод на ClassicArt String Quartet и Зара Кушева – виолончело и Сара Чакърова – ударни.

В „Пепеляшка“ колоритният режисьорът Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да  погъделичка детското в душата на всеки зрител, независимо от възрастта му. Текстовете са на Цветомира Цонева. Основен акцент в „Пепеляшка“ е брилянтната хореография на Жасмина Стоянова (танцово студио „Пумпал“), а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова.

            Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, Рози Караславова и създадената от нея вокална формация Бон-Бон изпълняват мисията си да  създават стойностна българска музика за деца. Пловдивската публика нееднократно е показвала, че цени и обича спектаклите на Бон-Бон, сред които и авторския мюзикъл „Котешка банда“, напълно разпродаден при двете си представяния в града през 2019 г.

Мюзикълът „Пепеляшка“ представлява сплотяващо изживяване за цялото семейство.Билетите за спектакъла вече са налични в мрежата на EVENTIM и на касата на Sofia Summer Fest. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.