fbpx

Музикална провокация от Божидара Симеонова с новата й песен „Спасение“

Written by on 07/12/2023

Музикална провокация от Божидара Симеонова с новата й песен „Спасение“

Песента „Спасение” е най-новият осъществен авторски проект на младата Божидара Симеонова – певица и композитор. Освен изпълнител, тя е автор на музиката и аранжимента на песента, а текстът отново е дело на нейната майка – писателката Лина Борджиева.

„Спасение” музикално представлява една провокираща въображението и естетическия вкус плетеница от стилове (поп, рок и български фолклор), които интересно се допълват и преливат един в друг до достигане на финалната кулминация, където всички зазвучават заедно, хармонирайки тематичния припев.

Авангардното музикално решение подсилва важното послание на текста: спасението на свещената планета Земя като цяло, а в частност и на България чрез обединението на народа ù. Творческата идея придобива своята завършеност и визуална изразност благодарение на епичното видео, представящо българската красота (природа, история, традиции), както величието и силата на земята и народа ни с неговите културни наследства – облекла, бойни умения, танци, ритуали и пр.

Новата си песен Божидара отправя към сърцата и съзнанията на своите сънародници. Младата певица мечтае да събуди вярата и патриотизма на всички нас като българи, да ни припомни завета на хан Кубрат, че заедно сме несломими и в своето обединение сме способни на велики и добри дела, за да живеем „в светлина и радост”.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.