fbpx

Funkylicious и дебютен албум за Ели Раданова

Written by on 30/07/2023

Funkylicious и дебютен албум за Ели Раданова

Funkylicious“ се казва първия сингъл от дългоочаквания дебютен албум на Ели Раданова. По него тя работи с утвърдения ѝ партньор в музиката и основател на група “Субдибула” – композитора Венци Дреников. Двамата слагат началото на процеса по създаване на песента през 2020г., В хода на работа в звукозаписа на парчето се включват музикантите Момчил Борисов (бас, китара), Божидар Тренков (ударни), Иван Бороджиев (саксофон), Владимир Митин (тромпет), Петър Щерев (тромбон).

Ели Раданова пленява с вокално майсторство, темперамент и артистично присъствие, а пищният фънки аранжимент, дело на Венци Дреников, ни припомня колко е магична и зареждаща живо звучащата музика. И в никакъв случай не може да остане в графа „ретро“.

Кадър от Funkylicious

Видеото заснема разпознаваемият рок-фотограф Стоян Гребенаров, който през последните години също се превръща в постоянен член на техния екип. Във видеоклипа виждаме всички музиканти, които участват в записа на песента. С реализирането му целят не само да покажат едно динамично клубно изпълнение, но и да провокират аудиторията да разпознае фино поднесеното послание в него.

Ели Раданова с вълнение споделя, че песента е промотирана и в световен мащаб. С това поставя категоричното начало на голяма мечта, превърнала се в амбициозна цел – да изпълнява музиката си и извън пределите на страната ни.

През септември планират премиерата на следващия сингъл. В началото на ноември ще се случи и представянето на албума.

Изпълнителката обещава, че заедно с всички музиканти ще осъществят концерт-промоция на дебютния албум. Това ще се случи както в столицата, така и в родния ѝ град Силистра.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.