fbpx

Lek City Case с нов сингъл, албум и национално турне

Written by on 08/03/2023

Lek City Case с нов сингъл, албум и национално турне

Вълнуващи новини идват от лагера на Lek City Casе след близо половингодишно затишие. Групата премина през различни турбулентни етапи от развитието си, но вече е стабилна част от българската алтернативна сцена. Те са и една от актуалните и работещи постоянно банди у нас с пет успешни сингъла, достигнали топ позиции на рок класациите у нас, клубни и фестивални участия.

Групата представя новата си песен You на 8 март

Lek City Casе са готови със своя дебютен албум SEVEN, обявиха турне в България, а днес, навръх 8 март, представят и нова песен и видео. Премиерата на You e в YouTube канала на бандата днес и е за Жената като парадокс и за неочакваните обрати.

Това е шестият официален сингъл от предстоящия дебютен албум за Lek City Case. You и е песен за разрушителните отношения, за насилието и изкривената привързаност в една връзка.

Lek City Case не изневерява на стила си и въпреки това – изненадва със стилистиката на новото си видео. You показва бандата в елегантна нова светлина като я поставя в периферията на екшън сцена, в която един от героите завършва с фатален край. Приглушени светлини, танцьорки, покровителки и … змия, са само част от декорите в You. Видеото е заснето от ­екипа Васко Лалов, Димитър Чобанов и барабаниста Иван Янков, който е и идеолог на концепцията.

Обещаният дебютен албум SEVEN е вече напълно готов, а за да го представи, групата тръгва на концертна обиколка из страната със седем дати, последната от които – запазва в тайна.

Списък с датите:

17 март – Велико Търново
18 март – Стара Загора
7 април – Благоевград
8 април – София
14 април – Бургас
29 април – Пловдив.
На всеки лайв първите 20 посетители ще получат като подарък и диск с албума, разписан лично от бандата. До официалната премиера на SEVEN на 8 април в София, бандата ще пусне и седми сингъл в неочаквана колаборация.

Lek City Case са: 
Иван Петков – вокал
Иван Енев – китара
Георги Кискинов – китара
Александър Георгиев – бас
Иван Янков – барабани
Aнгел Иванов – клавишни


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.