fbpx

Ема Краун представя Christmas Gift

Written by on 02/12/2021

Ема Краун представя Christmas Gift

Нежният глас на Ема Краун отново носи най-топлите коледни емоции. Новата й песен Christmas gift  е вариант на успешната й „Коледно безвремие”.

Вълнувам се да споделя, година по-късно, английската версия на „Коледно безвремие“. Песен, в която вложих много любов и с огромна радост я подарявам на себе си и на вас! Пожелавам на всички спокойствие, любов, светлина и весели празници! Нека да сме здрави и да се обичаме!

Българският вариант на песента излезе точно преди година и за него Ема разказва: „Случи се наистина като чудо, защото работех по друга песен, в съвсем друга посока и… изведнъж коледната мелодия зазвуча в главата ми. Бях пред пианото, веднага я изсвирих, добавих хармонията, а няколко дни след това ми хрумна текстът, който бързо „легна“ спрямо нотите“.

За аранжиментите си Ема работи със Стоян Бозов – китариста на Васил Найденов и аранжор на песента му „На случайна гара“. Това не е първият момент, в който Стоян и Ема действат заедно. Двамата успешно се колаборират и в работата си по музикалния дизайн на световноизвестното архитектурно бюро на Zaha Hadid, а за „Коледно безвремие“ / Christmas gift  канят и трети  в отбора – атрактивната Пресияна Маркова и нейната вълшебна флейта. За подкрепа в самото реализиране на проекта изпълнителката разчита на своите близки приятели Цвети и Светльо от Expose.

Ема Краун завършва Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе. Продължава образованието си в областта на музикалната педагогика, а от няколко месеца вече е и дипломант по „Музикални и мултимедийни технологии“ към Софийския университет. Двете й специалности я провокират да търси подходи и стратегии за внедряване и използване на модерните визуални и аудиотехнологии в областта на музикалното образование, за да може децата да съпреживяват музиката дори и в такива предизвикателни ситуации като тази на дистанционното обучение. Освен като брилянтен изпълнител, пианист и композитор Ема се развива и в областта на аудио- и видеореализацията на своите композиции.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.