fbpx

„Обединени“: Спортни звезди, деца и младежи отправиха музикално послание към света

Written by on 15/09/2020

„Обединени“: Спортни звезди, деца и младежи отправиха музикално послание към света

Чрез спорт, музика и танци проектът на асоциация „Докосни дъгата“ насочва вниманието към заболяването диабет тип 1 и ни напомня да сме непримирими към агресията във всичките й форми

Спортът, музиката и танците обединиха куп звездни български спортисти, деца и младежи в значима социална инициатива. Песента „Обединени“, създадена по идея на асоциация „Докосни дъгата“, излиза едновременно на български и английски език, поставяйки си за цел да провокира вниманието на младите хора и световната общественост към превенция и ограничаване на агресията във всичките й форми, както и към приобщаване на децата и младежите с диабет тип 1.

 

 

Музикалната творба, която е с кънтри звучене, се изпълнява от популярната певица Valentina, а главни герои във видеото към нея са децата и младежите с диабет от Асоциация „Докосни дъгата“, подкрепени от куп именити български спортисти. Сред тях са боксовите звезди и медалисти от редица престижни световни форуми Станимира Петрова, Радослав Панталеев и Даниел Асенов – Тайсъна, олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, златното момиче по художествена гимнастика Ренета Камберова и световния шампион по самбо Божидар Темелков. Сред участниците във видеото, подкрепили с цялото си сърце социалната кауза, са и куп футболни звезди, сред които играчите на младежкия национален отбор по футбол заедно с техния наставник Александър Димитров. Списъкът допълват Георги Терзиев от Лудогорец, Иван Турицов, Тонислав Йорданов, Валентин Антов, Асен Дончев, Йоан Бауренски и Християн Петров от ЦСКА-София, както и таланти от детската школа на „армейците“. В клипа участие взимат още Илиан Илиев – младши и Виктор Попов от ПФК Черно море, Петко Христов от Фиорентина, Георги Русев от ЦСКА 1948, Българският спорт в „Обединени“ е представен и от Йордан Минчев – баскетболист от БК „Левски Лукойл“, младежи от „Волейболна академия Стойчев – Казийски“ с главен треньор Велизар Пашов и треньор Валери Банчев, както и от Цвета Галунова – международен майстор по шахмат.

 

 

Мисията на музикалния двуезичен видеоклип „Обединени“ е да покаже, че всяка форма на изкуство и спорт спомагат за създаването на един по-добър свят, както и да запознае младежите по цялото земно кълбо с ползите от спортните дейности, изграждащи умения за справяне с трудностите, спортсменски дух, уважение, толерантност и приятелство. Проектът „Обединени“ атакува нарастващата агресия сред младежта, където все по-често за съжаление се забелязва език на омразата, дискриминация, расизъм и дори случаи, в които деца нараняват свои връстници.

 

 

Спортът, музиката и танците се считат за едни от най-достъпните начини за интеграция и изразходване на насъбралата се негативна енергия – точно поради тази причина „Обединени“ отправя послание за екипност и насочва вниманието към физическа активност като алтернатива на агресията, както и към поддържане на добрия тонус и здравословния начин на живот.

От асоциация „Докосни дъгата“ се надяват за пореден път да успеят да провокират и по-голяма обществена ангажираност към проблемите на децата с диабет, за да може хората по света и у нас, обединени, да им осигурят повече възможности за пълноценен живот. В последните години диабетът все по-често се среща при малчуганите и тийнейджърите, като сред основните причини за това специалистите изтъкват не само наследствеността, но и нездравословният начин на живот и хранене, стресът и липсата на физическа активност. Но те са като всички останали деца – играят, изпитват емоции, мечтаят и търсят приятели. Отличава ги единствено това, че всеки ден им се налага да следят нивото на кръвната си захар и при нужда да приемат инсулин. Точно заради това децата и младежите на асоциация „Докосни дъгата“ застават смело с лицата си във видеоклипа на „Обединени“ с идеята да насърчат свои връстници с диабет от целия свят да не се чувстват различни, а да имат куража да излязат и със силен глас да кажат на обществото: „Да, аз имам диабет, но не се срамувам от това и не се страхувам. Просто искам да бъда приет.“

 

 

Песента и видеоклипът „Обединени“ са част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в действие”, който се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.