fbpx

Алекс Славчев с първи сингъл и гореща любов след „Гласът на България“

Written by on 20/07/2020

Алекс Славчев с първи сингъл и гореща любов след „Гласът на България“

 

След страхотно представяне в „Гласът на България“, любимецът на Графа затвърждава самостоятелната си кариера. Песента „Пясъчен часовник“ излиза седмици след края на музикалното реалити, в което Александър Славчев достигна до големия финал. Сингълът официално бе представен по време на дълго чаканите концерти на Влади Ампов- Графа, на стадион „Юнак“, в които Алекс участва като изпълнител.

 

Проектът е обмислян дълго време, както споделя самият Александър. Текстът е на набиращия все по-голяма популярност Митко Димитров- DЗMO, който избухна в дуетите си с Били Хлапето и хитовете „Наливай ми“ и „Бели нощи“. Музиката е на Славчев, работил в съпродуценство с Пламен Иванов – Dr. Flame, а за видеото отговаря „обичаният заподозрян“ за всяка нестандартна визия Стефан Маринов- Buddubbaz.

 

Екипът разкрива, че мейнстрийм звученето в „Пясъчен часовник“ е нарочно търсен ефект и начало на поредица от модерно звучащи песни, които Александър Славчев ще реализира до края на годината.

…..
2020-та се оказа щастлива за изпълнителя както в професионален, така и в личен план. Алекс вече не крие, че е намерил любовта или по-скоро тя, го е открила със симпатична настоятелност. С дамата на сърцето си Александър се запознава в популярен клуб, когато по време на негово участие получава тайнствена бележка само с телефонен номер. Няколко sms-а са достатъчни, за да се усети предизвикателната химия и в сегашно време двамата гледат стабилно в една посока.

 

Факти и моменти за Александър Славчев и „Пясъчен часовник“
• Въпреки морското усещане, снимките на „Пясъчен часовник“ се реализират в пясъчна кариера около София.
• Изкушаващите „пясъчни самодиви“ във видеото са майсторски подбрани от хореографа Росица Терзийска. „Тя работи със страст и нещата винаги й се случват.“- казва за нея Алекс Славчев.
• Александър Славчев е завършил Националното училище по изкуствата- Русе. Продължава обучението си в Националната Музикална Академия- София, специалност китара.
• Изпълнителят признава, че смело върви по стъпките на своя брат, музикантът Радослав Славчев, който го е запалил по музиката.
• „Пясъчен часовник“ е първата самостоятелна, авторска песен на Александър Славчев, след успешното му представяне в „Гласът на България“.
• След реалити формата Алекс получава много коментари и съобщения в социалните мрежи: „Много уважавам публиката и се старая да отговоря на всички- споделя изпълнителят- Благодаря за положителните думи и енергия“.

 

Гледайте видеото на Алекса Славчев – „Пясъчен часовник: в ефира на BG Music Channel

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.