fbpx

Бъни от „Оратница“ представя своя първи авторски албум

Written by on 08/12/2019

Бъни от „Оратница“ представя своя първи авторски албум

Познаваме Петър Йорданов  Бъни като един от основателите на големи музикални проекти, сред които Оратница и Тъпани и гайдиОсновно ветровеTwo Мan Оrchestra и Мy Story Of Folklore, но първият му албум носи името „BunyVerse“ –  точно както се казва и неговият проект като независим артист-мултиинструменталист.
Дискът е изключително пъстър, в него участие взимат множество талантливи гост музиканти, сред които са Магдалена Петрович (виолончело), народните певици Валентина Добрева и Тодора ВасилеваКонстантин Кучев с цигулка и вокал и певицата Светлана Василева – вокал и съавтор на едно от парчетата.
Какво да очакваме като резултат?
Всеки слушател може да открие по нещо за себе си. Бъни и неговите колеги са успели умело да съчетаят български фолклор, африкански вибрации, източни мотиви и електронно ембиънт звучене. Музиката създава усещането за фина материя, обединяваща фолклорни елементи от древни култури, преплетени с елементи на съвременна музика и духовни традиции от отминали времена.
Всичките 16 песни можете да чуете на живо по време на предстоящата промоция на албума. Датата е 13 декември, часът – 19.00 ч., а локацията не е случайна, концертът ще се проведе в набиращата все по-голяма популярност зала на Национален студентски дом зад опашката на коня (пл. „Народно събрание“ 10).
За повече новини и допълнителна информация, следете страницата на артиста във ФейсбукБъниBunyverse music page, а ако вече сте любопитни и искате да откриете албума (обложката на снимката), може да го направите в Spotify и YouTube, както и на диск в магазин Gifted, клуб „Микро“ и oще много локации из цялата страна.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist