fbpx

Във втория си солов албум Живко Петров смесва джаз, класика и поп

Написано от от 26/11/2019

Във втория си солов албум Живко Петров смесва джаз, класика и поп

Пианистът Живко Петров ще представи пред своите почитатели най-новия си албум „Ten” на 18 декември от 20:00 часа в кино „Люмиер Лидл“. Събитието е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал и финал на турнето, което Живко започна в началото на лятото.

Албумът „Ten” е естествено продължение на линията, която пианистът задава в „After 4“ – дебютния му солов албум, но докато в първия прави поклон пред великите класици, тук музиката е „на кръстопът“ между джаз и поп похватите, като последните две пиеси са отново класически.

Както става ясно, соло албумът не е десети в дискографията на музиканта, а втори, озаглавен е „Ten“ може би заради включените 10 композиции. Темите са разнообразни: градът, лятото, щастието от живота, тишината…

За албума Живко Петров споделя: „В „Ten“ представям десет лични истории, изживени от мен през последната година. Усещането ми за него е, че съм 100 % себе си”. Ключово за създаването на албума е общуването на мелодията с тишината. Неслучайно подзаглавието на диска е „The silence in between…“.

Снимка: jivkopetrov.com


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


Продължи да четеш

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST