fbpx

Утре ще бъде обявен българският участник в „Евровизия“

Написано от от 24/11/2019

Утре ще бъде обявен българският участник в „Евровизия“

Утре ще бъде обявено кой е българският участник в „Евровизия“ тази година. За да коментират очакванията си за конкурса в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ гостуваха музикалният журналист Георги Кушвалиев и композиторът и музикант Дани Милев.

Георги Кушвалиев, музикален журналист: Този конкурс се роди в епицентъра на „Големия музикален взрив“, който определи посоката в миналия век и продължава да я диктува в този.

Той добави, че за него музикантите трябва да могат да свирят и певците – да пеят, и това е напълно достатъчно.

Дани Милев каза, че е важно песента, която ще изпълни нашият участник, да представя България.

Дани Милев, композитор и музикант: За мен музиката трябва да е вдъхновение, а песента трябва да е хубава. Иска ми се песента да бъде достатъчно хубава. Иска ми се песента да ни представи като България. Да не бъде като на Риана и на Бионсе, а ако може и да бъде на български език.

Има доказателства през годините, че много от държавите, които пеят на родния си език, успяват да спечелят. Не е задължително да пееш на чужд език, за да успееш, добави той.

Няма печеливш жанр, потвърдиха и двамата събеседници.

Георги Кушвалиев: Може да е абсолютно всичко като жанрове, защото „Евровизия“ е един фестивал, който е някаква комбинация между „Златният кос“, „Златният Орфей“ и „Ален мак“. В рамките, в които се излъчва, сме видели победи във всички жанрове. Видели сме и изключителни недоразумения, които побеждават.

Аз все пак съм оптимист. Имаше един известен период, когато песните затънаха – около Руслана, след това представителката на Гърция, след това пък имаше залитане по евродиското и румънците хванаха тоя влак. /…/ За „Евровизия“ е много важно да е разнообразна и аз винаги съм бил фен на идеята това да е фестивал, а не състезание, защото тук излишно се нагрява националният, патриотичният градус.

Няма вероятност „Евровизия“ да отпадне като конкурс, защото шоуто, което предоставя, е на много високо ниво, каза Дани Милев.

Дани Милев: Тези хора технологично са на много високо ниво. Те правят един от най-големите световни концерти с най-високи технологии, най-добре заснето, най-добре осветено. Всеки път се изненадвам какво още предлагат. Това не би могло да бъде лесно подминато, защото това е световен концерт, който конкурира всички големи западни, американски и не само, концерти. Така че за мен „Евровизия“ няма да отпадне – тя си има своята интрига и своя интерес. Има си и своите глупави песни.

Източник и снимка: БНТ


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST