fbpx

Рут Колева откри събитието на годината в Китай пред кмета на Пекин

Written by on 14/05/2019

Рут Колева откри събитието на годината в Китай пред кмета на Пекин

С грандиозна церемония под патронажа на Си Дзинпин бе открито второто издание на най-големия форум за културно наследство в Пекин – Хорти Експо 2019. За първи път пред многомилионните посетители на форума имаше засилен фокус върху държавите от централна и източна Европа като част от големия икономически форум 16+1. На престижното събитие, български културен посланик бе певицата Рут Колева, която изнесе два концерта на голямата сцена в парка Хорти, който се очаква да бъде посетен от над 80 милиона души по време на изложението. Концертът на Рут Колева бе и единственият посетен от кмета на Пекин Чен Жининг, който уважи юбилеят на Българо-Китайските дипломатически отношения.

H. Пр. посланик Григор Порожанов, посланик на България в Китай и Рут Колева, бяха посрещнати на най-високо ниво от президента и вицепрезидента на Маутай и други членове от ръководството на една от най-големите компании в света. Президентът Ли Баофан изрази задоволството си от развитието на взаимоотношенията между България и Китай. Посланик Порожанов подчерта близостта на двата народа в много отношения. Той заяви, че следи с голям интерес развитието на Маутай, фирма, която е вече No.6 в Китай по пазарна капитализация и отправи покана към г-н  Ли Баофан да посети България, за да се запознае с българските напитки и традиции.

На официална вечеря Рут, която току-що завърши поредното успешно турне в Китай, поздрави присъстващите с един от хитовете си „Близо“ и подари последния си албум на бурно аплодиралите я домакини. Гостите се насладиха на изискана азиатска кухня и разгледаха артефактите, съпътствали хилядолетната история на легендарното байджу, прозвеждано от житната култура сорго.

Президентът на Kweichow Moutai Ли Баофан сподели, че от години не е имал по-забавна, приятна и истински приятелска среща с чуждестранна делегация и обеща да посети България в най-близко бъдеще. Той побърза отново да покани Рут Колева  за нови събития и гостуване в Китай.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.