fbpx

Pavell & Venci Venc’ в колаборация с хитмейкърите на Риана и Род Стюарт

Written by on 01/05/2019

Pavell & Venci Venc’ в колаборация с хитмейкърите на Риана и Род Стюарт

Хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc’ ще крои песни с авторите, отговорни за хитове в репертоара на звезди от ранга на Риана, Кайли Миноуг и Род Стюарт.

Водещите на „Гласът на България“ са сред българските участници в първия творчески лагер за писане на песни SofiaSongwritingCamp, който ще се проведе от 13 до 19 май на Боровец, пише „Монитор“.

„Преживяхме приключението „лагер за песни“ за пръв път през 2017 г. в Стокхолм. Срещнахме хора, които създават музика на световно ниво и получихме безценен опит“, споделя Venci Venc’ .

Зад идеята Боровец да се превърне в център за европейската музикална индустрия стоят „Вирджиния рекърдс“ и Станислава Армутлиева-Саня. Финландските къщички в курорта ще бъдат превърнати в мобилни студия за над 20 творци от Норвегия, Англия, Швеция, Румъния и България.

„Искаме да сложим акцент върху автора, защото той винаги остава в сянка. Изпълнителят получава цялото внимание, но без добър автор няма успешна песен“ – коментира Саня.

„В „Гласът на България“ срещаме момичета и момчета с невероятни вокални данни, а много от тях са и талантливи автори. За съжаление, в момента текстописците са дефицит и няма кой да повдигне онези теми, които превръщат песента в мост помежду ни“, допълни още Venci Venc’ .


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.