fbpx

Златното момиче на Варна София Иванова спечели Детската „Мелодия на годината“

Written by on 25/03/2019

Златното момиче на Варна София Иванова спечели Детската „Мелодия на годината“

 

Далеч след първата обявена дата отлаганият Национален конкурс „Детска мелодия на годината” най-сетне  се състоя  в зала 1 на НДК. Над 120 деца, селектирани за участие и представяне на 14 – те песни финалисти изпълниха най-голямата концертна сцена в България с иначе доста постна сценография, осветление и както се оказа по-късно – с конгресно озвучаване. Може би това е била причината пред експертното и детското жури всички участници да се представят на пълен плейбек. Това не намали вълненията на родители и гости в залата, не намали и старанието на чистите детски души да се притесняват, да се стараят, да бъдат толкова артистични.

Явно липсата на спонсори и подкрепата на институции са оказали много голямо влияние в организацията на този иначе толкова прекрасна идея. Все пак победителите се откроиха и наистина доказаха, че творческите екипи са работили здраво.

 Композиторът Димитър Гетов, текстописецът Живко Колев и едно наистина прекрасно изпълнение на талантливата варненска ученичка София Иванова, с беквокално участие на великата Янка Рупкина, спечелиха първо място с песента „Искам да полетя”.  Председателят на експертното жури, големият български композитор  Вячеслав Кушев сподели, че песента е била безспорен фаворит през цялото време и заслужено е спечелила първа награда.

 

В залата бързо се разнесе слуха, че варненката е печелила всички конкурси, на които се е явявала независимо в коя държава е било това.

Впечатляващо и категорично се открои още една песен, чийто екип също демонстрира  класа както в музицирането, така и в изпълнението . Дуетът, сформиран от организаторите, от две талантливи деца от два различни града – Валя Нушева от София и Камен Костадинов от Кюстендил, които представиха песента на Биляна Ангелова – музика и текст, аранжимент на Алекс Нушев „Слънце от звезди”.

Оказа се, че със същия брой точки се е класирала също на второ място на още една много професионално подготвена песен на композитора Светослав Лобушки по текст на Христина Димова и прекрасно изпълнена от две момичета с много характерни гласове и събрани също специално за дуета – Александра Георгиева и Александрина Механджийска.

До края на списъка с наградените всички деца чуха имената си, получиха и лакомства, но награждаването беше пълен хаос, а воденето абсурдно.

 Дано се сбъдне благословията на Светия Синод, силно подкрепящ конкурса – да са живи, здрави и все по-талантливи българските деца-таланти. Дано да се развие и разработи много по-професионално от организационна и творческа гледна точка тази наистина добра идея, за осъществяването, на която трябват не само можещи хора, но и много повече пари и медии.

Заслужава си.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.