fbpx

Васил Петров, Камелия Тодорова и Светослав Николов от Jazz FM – жури на фестивала „Evergreen Fest Sofia”

Written by on 16/02/2019

Васил Петров, Камелия Тодорова и Светослав Николов от Jazz FM – жури на фестивала „Evergreen Fest Sofia”

 

На 17-ти февруари в Зала 11 на НДК (кино „Люмиер-Лидл“) в София ще се проведе най-новият музикален фестивал за изпълнение на евъргрийни и джаз стандарти от деца и младежи, в който жури ще бъдат емблематичните Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов от Jazz FM радиоВ първото издание на Evergreen Fest Sofia ще вземат участие 55 деца и младежи на възраст от 8 до 30 г. от София, Пловдив, Севлиево, Габрово и Благоевград.

Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към значими песни от XX-ти век, останали в музикалната история като незабравими и „вечно млади“.

Джаз стандартите и евъргрийните поставят основите на певческото майсторство на устремилите се към бъдеще в музиката в който и да е жанр. Те възпитават в любов към мелодията, развиват способността на вокалистите да суингират, правят ги увлекателни разказвачи на истории. Стъпили на тази стабилна основа, изпълнителите с лекота ще могат да вграждат своя характер и да споделят преживяванията си във всяка форма на музикално изразяване“, каза Светослав Николов – програмен директор и водещ на Jazz FM. Единственото радио за джаз, соул, фънк и световна музика в България е официален медиен партньор на Evergreen Fest Sofia.

Основен инициатор на фестивала е певицата и вокален педагог Румяна Коцева. Той е продължение на организираните от нея концерти „Българските евъргрийни“, в които учениците от класа ѝ по поп и джаз пеене в продължение на няколко години представяха последователно емблематични български песни от 60-те до 90-те години. Събитието се организира от фондация „Музика Вива“, Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926г.“, Музикално-издателска къща „Студио Артес“, подкрепя се от фондация „Седмица на мира” на Юджи Мията от Япония и се провежда с медийното партньорство на Jazz FM радио.

Evergreen Fest Sofia започва в 14 ч. и е с вход свободен.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.