fbpx

Ангел Заберски – син – в „Нощни птици“ тази вечер

Written by on 14/12/2018

Ангел Заберски – син – в „Нощни птици“ тази вечер

 

Големият ни композитор и пианист Ангел Заберски-син избра вечерното токшоу на БНТ „Нощни птици“, за да направи генерална репетиция за едно от най-чаканите събития от меломаните у нас – концерта под надслов „Симфони джаз“. Музикалният проект дава среща на класиката, джаза и фолклора и събира на една сцена повече от 50 музиканти – едни от най-добрите им интерпретатори у нас.

Истински джем-сешън в студиото на предаването ще завихрят Заберски – син, заедно със Стоян Янкулов-Стунджи на барабаните, басиста Борис Таслев и младия кавалджия Живко Василев. Вдъхновение на изпълненията в студиото на „Нощни птици“ ще добави и приятната компания на близки приятели.  В студиото ще гостува прочутият композитор Георги (Джо) Арнаудов, който си припомня славните години, когато е преподавал в музикалното училище „Проф. Любомир Пипков“, а учениците му са били изявени таланти. И тогава и днес, като преподавател в Нов български университет, той продължава да отстоява творческата свобода на своите възпитаници.

За преоценката на съкровищата от българския фолклор водещата Искра Ангелова ще разговаря с артистичния мениджър Даниела Ханджиева и с приятелите на Ачо Заберски – джазмените Митко Карамфилов и Марина Господинова.  Гостите край рояла на „Нощни птици“ ще си спомнят за славните времена на джаз-клубовете в София и ще разкрият как едно единствено пиано може да започне да звучи като биг бенд.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist