Група „Джеръми?” и Кирил Маричков записаха обща песен. За бандата това е първо парче на български език. Песента се казва „Не си сам”.

„Решихме, че е време да направим такава стъпка. Може би най-правилният избор за човек, с когото да направим песен на български, е именно Кирил Маричков. Цялата банда сме му страшни фенове и сме отраснали с неговата музика”, призна вокалистът на „Джеръми?” Ерсин Мустафов в предаването „120 минути” по bTV.

Кирил Маричков разказа как се е стигнало до идеята за обща песен на български. „Казах им: „Момчета, вие сте адски хубава група, ама защо не пеете на български? В рока някои неща трябва да се казват и чрез текста, не само чрез музиката”, каза той.

До момента „Джеръми?” имат 2 албума на английски. „Търсихме собствената си аудитория, да намерим и собствения си стил музика. Смятам, че за последните 4 години успяхме да го направим и може би най-логичната стъпка беше да опитаме нещо ново, а именно да  направим и песен на български”, допълни Ерсин.
Членовете  на групата признаха, че много техни фенове отдавна питат кога ще запишат песен и на български.

„Сега ще видите, че ще стане голям хит”, категоричен беше Кирил Маричков в студиото на „120 минути”.

Парчето има и силно социално послание. „В последно време съм забелязал, че хората започнахме да сме много критични към всички останали, а не към себе си, което трябва да се промени. Парчето се казва „Не си сам”, защото трябва да има приемственост между хората, между поколенията”, поясни Ташо Колев, китарист на „Джеръми?”.

Снимка: бТВ