fbpx

БНТ2 излъчва концерта на участниците в майсторския клас на Райна Кабаиванска

Написано от от 14/10/2018

БНТ2 излъчва концерта на участниците в майсторския клас на Райна Кабаиванска

В неделя (14 октомври) от 21:00 часа БНТ2 ще излъчи галаконцерта на  лауреатите от тазгодишното издание на майсторския клас на оперната прима Райна Кабаиванска.

59 кандидати от 21 държави участваха в прослушванията и само 13 от тях имаха редкия професионален шанс да усъвършенстват  вокалната си техника и артистична интерпретация под ръководството на маестра Кабаиванска.

Сред  випускниците тази година са българките Александрина Михайлова (сопран) и Йоана Кадийска (мецосопран) и Мария Николова (сопран). Зрителите на БНТ2 ще имат възможност да видят и изпълненията на Давиде Риу и Рейналдо Дроз, които са познати на публиката от участието си през юни  в спектакъла „Тенорите на Райна Кабаиванска“. В концерта, който ще излъчи обществената телевизия,  млади и обещаващи артисти от Италия, Корея, Франция, Венецуела и България  заедно със  Софийската филхармония, под диригентството на Найден Тодоров, изпълняват арии и дуети от опери на Верди, Моцарт, Доницети, Чайковски и Пучини.

Своя първи майсторски клас в Нов български университет, Райна Кабаиванска провежда през 2001 г., а година по-късно  е създаден и дарителският фонд в подкрепа на млади оперни певци. Повече от 150 оперни дарования от цял свят са участвали в майсторските класове , а за близо 80 от тях дарителският фонд е открил нови възможности за творческа реализация.


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


Продължи да четеш

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST