fbpx

Заедно: Ostava, Gravity Co. и Jeremy? забиват в Пловдив

Written by on 24/08/2018

Заедно: Ostava, Gravity Co. и Jeremy? забиват в Пловдив

 

Три от най-обичаните родни групи – „Остава“, Gravity Co. и Jeremy? ще изпълнят сцената на Летния театър в Пловдив със 100%-ова българска музика на 31 август.

Въпреки дългите си години на сцена, групите се събират едва за втори път за обща изява, като предишната беше само преди няколко дни, на 12 август в Бургас. За участието си под тепетата обаче обещават много изненади. Любими парчета, прекрасни музиканти и страхотна енергия събрани в неповторима комбинация от рок, инди и електронна музика ще се леят повече от 3 часа.

Билетите за пиршеството от родна качествена музика вече са в продажба на цена от 20 лв.

„Остава“ е може би най-активната „стара“ българска група, която не спира да пише нова музика в последните 26 години, без да прави особено драматични паузи, които да отчаят феновете. В последните месеци дори вокалистът на бандата Свилен Ноев потърси още по-широко поле за изява като започна подготовката на първия си самостоятелен албум, което съвсем не означава, че отношенията в „Остава“ са се разклатили. Напротив. Ден преди големия концерт в Пловдив, групата ще направи традиционния си годишен концерт в столичния клуб „Маймунарника“ със специалното участие на група P.I.F.

Gravity Co. се включват в общия концерт под тепетата с огромен ентусиазъм, заредени с енергия от срещите си с публика през последните няколко месеца. Бандата се завърна официално на сцена след почти 4 годишно, но пък с емблематични си вокалист Явор Захариев, с когото през февруари разпродадоха за дни два „инцидентни концерта“ в столичния клуб „Терминал 1“. Музикантите не крият, че са готови за нови музикални предизивкателства, а липсата им в пространството през тези няколко годините се усети осезаемо. “Точно тази жажда за нашата музика и любовта на феновете ни кара да сме още по-ентусиазирани за нещата, които предстоят”, споделя Явор.

Jeremy? са най-младата сред трите банди, но със серозно и собствено присъствие и верни фенове. През април бандата представи втория си албум Jeremy (II), който е продължение на дебютната им тава.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.