fbpx

 TRF за себе си и музиката

Written by on 22/08/2018

 TRF за себе си и музиката

Емил Тончев – TRF (Sauce Kids Gang) през есента ще изкара нов албум, озаглавен „Hustle“. До този момент е пуснал 6 парчета от него в YouTube – „Морал“, „Лева“ (ft. V:rgo), „Да пада“, „Вадя лев“ (ft. V:rgo), „Младото ман‘яче“ и „Hustle”, зад бийтовете на които стоят Shizo, Tarky, Coco on da beat, Chiba и Big Venzo.

TRF разказва за компилацията, за най-изненадващата колаборация, може би на годината – тази с Мария Илиева и  за самия себе си в интервю за hiphoparena.bg.

– Нека започнем с албума „Hustle”. 6 парчета вече излязоха. Колко още има?

– „Hustle” излиза тази есен. Не искам да издавам от колко песни е изграден. Само ще кажа, че скоро излиза видеото към една от песните заедно с V:RGO…

– Изслушах наличните, и доколкото успях да хвана замисъла, общото между тях е, че разказваш за положителните резултати от „бутането“ и „блъскането“ (които са сред преводите на думата „Hustle”) в музикалните ти начинания, както и какви бъдещи цели си си поставил. Тази концепция ли следва албумът или?  

– Точно. Това е идеята, която стои зад „Hustle”. Искам да покажа на хората, че когато си упорит и вярваш в себе си, няма невъзможни неща.

– Би трябвало да въздейства мотивиращо на слушащите го, особено ако са на кръстопът…  Та… какви отзиви получи за наличните до момента тракове от „Hustle”?

– Tunnel Vision. Само това ще кажа на хората, които са на кръстопът.  А за сега „Hustle” получава добри отзиви. Хората усещат, когато нещо е създадено с позитивна енергия.

– Албумът е сериозна заявка към самия теб… В следващите поне 10 години не можеш да си позволиш да се откажеш от сцената и музиката, както и от това да си извън „топа“… В противен случай се губи цялата сериозност и няма да се приема авторитетно след време…

– Борбата я започнах тогава, когато зарязах всичко, което ме спираше и отдалечаваше от музиката. Оставих хора, образование и работа.  А за бъдещето бих казал – „Минавай по-лесната, ние по-тежката – да видим кой ще ни спре”.

– Дуетът ви с Мария Илиева „Не си готов“ лично за мен е един от най-големите ви успехи с V:rgo. Как се стигна до тази колаборация?

– Благодарим. Проектът наистина постигна голям успех. Мария е един от най-уважаваните бъгарски артисти. Чест е да имаме песен с нея. Всичко започна, когато Екса я свърза с нас. Тагава бяхме в студиото му в Бургас. Другото е яко бачкане хаха.

– Освен, че рапираш, можеш и да пееш. Развивал ли си този потенциал по-задълбочено или ти се получава и без тренинг?

– Не мога да кажа, че е без тренинг, защото пея от малък. Скоро дори ще чуете малко по-различни песни от тези досега.

– Дай имена на пеещи изпълнители, които харесваш и слушаш?

– The Weeknd, Justin Bieber, AC / DC, Hollywood Undead и още много. Но тези са ми в топа.

– След фурора на „Нова Вълна“ в Пловдив, който даде старт на подобни събития, сте включени в топ турнетата и фестивали тази година. Ще вземете участие и в мероприятие, в което българските имена на изпълнители са само вашите, и тези на 100 Кила и Бобо. Да не говорим, че гвоздеите на въпросния музикален форум са Onyx и Willy William. Доста добра оценка за работата ви до този момент. Поредна сбъдната мечта?

– На кратко казано – харесва ми как вече се говори все повече  и повече за сбъднати мечти хаха…

– SKG е отбор, в който всеки си има задача и съдейства за общото благо, както и на всеки поотделно. Един изпълнител в наши дни би ли се справил без крю зад гърба?

– Трудно е да си сам в тази игра. Ако не бяха  SKG зад мен, нямаше да съм това, което съм сега.

– Издай нещо в аванс…

– Може да очаквате всичко, без нищо лошо хаха. Три букви SKG – знаеш!

Интервю на Калина Василкова х Никола Пайтаков


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.