fbpx

Деси Добрева: Това лято се очертава горещо!

Написано от от 21/06/2018

Деси Добрева: Това лято се очертава горещо!

Часове преди градниозният концерт-спектакъл „Лудо младо“ певицата Деси Добрева даде интервю за агенция КРОСС. Ето какво сподели певицата.

– На 22 юни във Варна ще представите първият си авторски концерт-спектакъл „Лудо младо“. Как дойде идеята?

– Идеята за самостоятелен концерт на голяма сцена каквато е зала 1 на НДК бе на Наско Янкулов. Оттам започнах да мисля в тази насока – какво бих искала да се случи на тази сцена, кои да са участниците, какво бих искала да изпея и така в процеса на работа се роди концерт-спектакъла „Лудо младо”.

– Каква очаквате да е емоцията във Варна – все пак това е вашият роден град ?

– Да, Варна е моят роден град и точно поради тази причина вълнението ми е огромно. С нетърпение очаквам срещата с моите съграждани на 22 юни в ДКС, за да дам най-доброто от себе си и да почувстваме заедно магията на музиката.

– Какво е мнението ви за осъвременяването на фолклора?

– Мисля, че музиката, която правя и изпълнявам показва, че фолклорът може да се съчетае с най-разнообразни жанрове и елементи от тях. Автентичният фолклор е прекрасен, но не всички могат да го оценят в този му вид. Докато поднесен с нещо по-разпознаваемо и популярно, той става популярен и сред тези, които не го разбират.

– Какви песни искат да чуят хората? Какво най-често ви питат или споделят в разговорите извън концертите?

– Най-често публиката иска да чуе песни като „Катерино моме“, „Лудо младо“, „Кой уши байряка“, „Една българска роза“, „Песен на червената шапчица“ и др. Но има и по-специфични желания за песни, които не са толкова популярни, а също са много красиви. Аз винаги разговарям с част от публиката след концерт – хората са екзалтирани, усмихнати, искат да изразят своята емоция, разказват свои истории, преживелици.

– Какво ви предстои това лято и кога да очакваме албума „Лудо младо”?

– Това лято се очертава горещо и изпълнено с интересни преживявания – едно от тях е концертът „Лудо младо“, който предстои утре вечер във Варна. Друго предизвикателство е участието ми в Оратория „Меланхолична красота“ на композитора Георги Андреев в зала „България“ и в Античния театър в Пловдив. Очаква ме турне и много работа по двойния албум „Лудо младо“.

 


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


Продължи да четеш

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST