fbpx

Кралица 2018 е Тита, Диона загрява за 2019

Written by on 11/06/2018

Кралица 2018 е Тита, Диона загрява за 2019

 

Бг мюзик фестивал разпредели кой къде е, Славин с награда за рок, Стивън Ачикор – за поп

Борис Ангелов
Сандански

Дива съм и млада, свежа лимонада, пее Тита, а 2000 тийнейджъри обезумяват в ритъма на нейния хит Късай. Няма и следа от наивното момиче, тук съм да ги късам и да им взема парите, звучи още от сцената, докато красавицата мята руса грива и екстеншъни, танцува на 15-сантиметровите си токове като игли повече от час, без да спира и да се задъха. Тита е безспорната кралица на 2018 г. бг музиката тази година, както миналата беше Гери Никол. Новата изглежда по-добре, пее по-добре, танцува по-добре, а признанието за детронацията на предшественичката й е фактът, че е голямата поканена гост звезда на БГ мюзик фестивал.

Макар да се провежда едва за втора година, той вече явно си е извоювал правото да отсъжда кой къде се намира в шоуиндустрията у нас. Освен чрез поканата за главния рецитал на сцената на летния театър в Сандански, която се чете като короноване, много се разбира и от разпределението на призовете.

Тази година, вместо една или две големи награди, изпълнителите са разделени по стилове, което е доста по-справедливо. Така Славин, който спечели и Х-фактор, и Като две капки по Нова, и групата му Джулиан’с Лафтър или Смехът на Джулиан, печелят категорията рок с парчето Smile или Усмихни се.
В попмузиката като най-добър е оценен симпатягата Стивън Ачикор с Да обичам – песен, която с английски текст има потенциал за международен хит, заради доста добре направения саунд.

Изгряващата звезда, която Бг мюзик фестивал излъчи обаче, се нарича Диона. Хитът й Жестока, в който се пее: Луда и жестока, много луда – удрям като тока…, освен актуалното съдържание във връзка с нарастващите цени на ел.енергията крие амбицията догодина, ако продължава така, червенокосата да детронира Гери – Никол и Тита от трона в арендби, хип-хопа или както там се определя онова, което тези момичета правят.

Важно е да се отбележи, че за разлика от двете досегашни кралици, борещи се за короната като Камелия и Глория или Глория и Ивана във фолка навремето, а бг хипхопът се явява новият еквивалент на онази музика, Диона не разчита на Криско да й остави някое свое парче и да я бута напред. Момичето се бори само.

По този повод само споменаваме, че дъщерята на Глория – Симона, се появи на БГ мюзик фестивал, подгряна от свое участие в Шоуто на Слави. Това обаче не й помогна, тъй като има още какво да учи за доста неща от майка си и от колегите.

Домакинът – община Сандански, даде награда на Вик за Not Alone – Не сама, което звучи наистина добре, и ако някой продуцент го вземе, заедно с талантливото момиче, което има нужда само от сценична и имиджова шлифовка, като нищо ще направи истинска звезда. Една от малкото нови, които пеят удивително добре.

Участниците също излъчиха свой фаворит – Innerglow с Rising Sun или Изгряващо слънце – много готино парче, представено по интересен начин: четирите момчета си разменяха инструментите, така че всеки да има време и за свое соло пред микрофона. Те също отчаяно се нуждаят от продуцент, който да ги направи професионалисти. Явно идеи не им липсват, а именно това е, което най-много го няма в силно имитационната в момента бг музика.

Автор: Борис Ангелов, slava.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.