fbpx

Митко Петров: Сандански ми е един от любимите градове в България

Written by on 25/05/2018

Митко Петров: Сандански ми е един от любимите градове в България

Митко Петров: Сандански ми е един от любимите градове в България

Митко Петров, който участва в BG MUSIC FESTIVAL 2018 с песента си “Остров” в категория “поп музика” е(24 години). Роден е в Пловдив, но от малък живее и израства в Бургас. Занимава се с музика от дете, завършва Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” в морския град с класическо пеене и продължава образованието си в НБУ, където се дипломира като бакалавър с две специалности – „Музика” (поп и джаз пеене) и „Реклама” (рекламен мениджмънт). Тази година му предстои дипломиране, за да стане магистър по „Връзки с обществеността” в специалност „Креативна комуникация” в СУ. Участва и в мюзикъли и в уеб сериала “Типично”.

Oт самото начало на кариерата си сам пише и продуцира всичките си песни, първо сериозно впечатление прави с песента “Без заглавие”,  за която получава  награда от класацията за българска музика “7 в 11” на радио Христо Ботев. Следват песните “Излез” и “#21” (с Диа), като и двете са отличени с награди от БНР. После записва сингъла “Чакам те” и снима клип към него в Барселона. По този сингъл за първи път работи с музикален продуцент извън България, с бийтмейкър от Манчестър.  Проектът се радва на интерес и в чужбина – излъчва се в музикална телевизия на остров Шри Ланка и в Дубай.

МИТКО ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИТЕ НА VOX64.COM. Интервюто препечатваме с любезното позволение на сайта.

Какво те накара да започнеш да се занимаваш с музика?
– Винаги ми е било в кръвта, голяма страст и начин на живот. Има трудни моменти, но нищо не може да се сравни с емоцията да си на сцена и да вълнуваш публиката!

Какви са целите ти за развитие?
– Аз съм непредвидим. Винаги се изненадвам със следващата си идея, проект, гледам да не си поставям никакви рамки и граници, а да правя това, което чувствам и искам в този момент – да вложа цялата тази енергия в дадения проект, а основната ми цел е да стигна до все повече хора, без да изневерявам на себе си и музиката, която правя!

Какво значи за теб „зелена светлина”?
– За това се боря през последните 5 години, за това се борят всички независими изпълнители. Трябва да има по-голям процент българска музика по радиата и телевизиите, трябва да се показват качествените проекти, да се дава „зелена светлина” и на новите, но с добър потенциал артисти. Хубаво е, че BG Music Channel и община Сандански организират това събитие, има нужда от него!

Разкажи ни най-щурото ти преживяване от детството…
– Бил съм спокойно дете, не съм бил от най-щурите. Обаче си наваксвам сега, хаха.

Как си представяш фестивала в Сандански?
– За първи път ще се явя на подобен тип събитие с конкурсен характер и се вълнувам. Участвам, за да се забавлявам и да покажа една различна страна на българската музика – песен с модерно и свежо звучене, но с дълбоко съдържание и поетичен текст, силна мелодия. Радвам се, че такава песен като „Остров” получава „зелена светлина”, много хора са щастливи, че ще я чуят на живо и представям именно нея. Разбира се, нямам търпение да се видя с всички фенове, приятели и колеги, и да направим това събитие наистина незабравимо.

Бил ли си до сега в Сандански, ако не си какво си чувал за града?
– За първи път посетих града през септември миналата година, когато бях специален гост на един от многото фестивали в Сандански.  Много ми хареса атмосферата в града, паркът около летния театър е прекрасен, чинарите, водата… Общо взето Сандански ми е един от любимите градове в България. Изключително красива природа има в този край! Имам много хубави спомени от това участие, публиката ме прие изключително добре, запознах се с много готини хора, имам много фенове там, така че очаквам всички на BG Music Festival на 8-ми и 9-ти юни за подкрепа! Чакам ви, за да избягаме на остров с хубава музика и да се заредим с хубава енергия!

ИНТЕРВЮ НА VOX64.COM

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.