fbpx

Веси Бонева с нов албум – между фолклорните мотиви и модерното BG звучене

Written by on 04/12/2017

Веси Бонева с нов албум – между фолклорните мотиви и модерното BG звучене

Певицата Веси Бонева излиза с пети албум – „Родината“. В него са събрани общо 7 песни – 3 авторски парчета, 3 кавъра на „Облаче ле бяло“, „Хубава си моя горо“ и „Една българска роза“, а последната песен е инструментал на стихове на известни български поети.

„Всичко тръгна от песента „Родина“. Не се спирам да обикалям по света и да изнасям концерти пред българските общности. Следващата ми идея е да направя албум „Елате си“, който да повлияе още повече на хората в чужбина. Българите започват да се събуждат и все повече да се замислят, че трябва да се върнат в родината си“, сподели певицата пред Bulgaria ON AIR.

За всички песни от новия ѝ албум са използвани фолклорни мотиви, защото „българският код въздейства на духовно ниво“.

„Видеото на новата ми песен „Елате си“ е снимано в село Проглед в Родопите. Искам да благодаря на кмета на селото Марио Куцинов, който ни разкарваше със своя джип, докато заснемем видеото“, уточни Веси Бонева.

Според нея България е енергиен център и тук има много история и изкуство – „точно затова трябва да превърнем страната ни в топ дестинация“. Певицата припомни, че през 2019 година Пловдив ще бъде европейска столица на културата – „ще има множество концерти и събития“.

Гледайте песните на Веси Бонева в ефира на BG Music Channel!


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.