fbpx

Наш световно признат барабанист с музика на космическо ниво в София

Written by on 10/08/2016

Наш световно признат барабанист с музика на космическо ниво в София

Димитър Стоянов е най-емблематичният световно признат съвременен български барабанист. Българинът е вторият в света (след американеца Травис Бейкър), реализирал Double Stroke Roll в темпо 210  –  изключително трудна техника на свирене на над 30 метра височина.

През изминалата 2015 г. Димитър направи световна премиера в Азия, а тази есен, неговият свръхкачествен и модерен ню електро акустик саунд ще зарадва всички негови почитатели.

„След световната премиера на Save The Planet през 2015 г. в Азия приземявам проекта на българска територия“, съобщи музикантът.

Премиерата е замислена като грандиозен спектакъл, а поради подготвителната си фаза, все още не е обявена информация къде и кога ще се състои концерта. Очаква се българинът да представи и прецизно аранжирани нови композиции, а ето какво сподели той по повод събитието.

„Всичко трябва да е много ентъртеймънт. Музиката, която правя, не е обикновен поп. Това е музика, на която хората да танцуват и да се забавляват. Саундът е повлиян от всички стилове, включително и от новия фюжън прогресив“, казва виртуозният барабанист.

Димитър Стоянов, известен като бившия барабанист на „Сленг“ наскоро направи ексцентрична фотосесия, радвайки всички свои фенове. Специално за снимките, от Атина пристигна неговата виртуозна пианистка, с която работят от години работят заедно.

Заедно, двамата музиканти ще излязат на сцената за премиерата на „Save The Planet“, като за българинът ще бъде произведен уникален поръчков сет барабани от елитна американска компания-производител.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.