fbpx

VICK е алтернативната инди рок банда, носеща името на вокала си Виктория Динкова, която е смятана за новото лице на алтернативната ни музикална сцена. Групата е основана от нея и от Георги Георгиев („Остава“) през 2015-а и е част от семейството на инди лейбъла Homeovoxmusic. Първият им сингъл “Can’t Handle” излиза през 2016 г. Малко по-късно Vick открива сродните си души в музиката – Борис Кирилов (ударни), Свилен Ивов (бас) и Александър Наумов (китара).

Самата Vick е на 22 години и е от Варна. През 2014-а завършва Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ в морската столица. Кандидатства и е приета в СУ специалност „Музикална педагогика“, в момента е студентка трети курс.

Като ученичка се явява на различни музикални конкурси, като се класира на различни места, а през годините посещава курсове по пиано, актьорско майсторство и пеене. С бандата участва в рок-феста „Мога“ в Евтрополе, подгрявали са концерти на Белослава, Рут Колева, Миленита, „Остава“, „Hayes and Y“ и др.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist