fbpx

Moisey (Моисей Стойчев) е роден е на 4 септември 1991 г. в с. Рилци (Благоевград), в семейство на музиканти – дядо му е бил акордеонист, майка му свири на китара, а брат му – на ударни инструменти. Започва да свири на пиано в първи клас, а от пети се занимава с фолклорно пеене.

Заедно с Ангел Ковачев стават част от първия сезон на X Factor,  след който подписват договор с „Вирджиния Рекърдс“ и се превръщат в най-успешния мъжки дует на съвременната музикална сцена у нас.  Двамата оглавяват класациите и печелят няколко музикални награди  с хитовете „Знаеш ли кой видях?“, „Тази снимка пази“, „Кой ден станахме?“,  „Спомняй си“ и „Къде си, брат?”.

От 2015 г. Моисей е солов изпълнител, а в момента и се самопродуцира. През същата година сингълът му „Време“  (с участието на Жана Бергендорф) се превръща в  един от най-бързо оглавилите класацията, като едва седмица след премиерата става №1 в чарта на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир и остава на чело девет поредни седмици.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist