fbpx

DIVA Vocal

DIVA Vocal (Невяна Цветкова) е един от най-изявените артисти на клубна музика от България. Тя получава висшето си образование в Лос Анджелис, САЩ, където се запознава с електронната музикална сцена.

Всички нейни авторски песни оглавяват родните музикални класации, а кавър версиите и достигат до челни места в световния ТОП100 в най-големият сайт за клубна музика – beatport.com DIVA  , в който класациите е единствено на база продажби.  Това прави DIVA една от най-продаваните вокалистки от България.  Множеството и колаборации със световни звезди като Eddie Amador, DJ Tarkan, David Tort, и Andrey Exx превръщат проектите и в сензации на световната клубна сцена и са представяни в радио предаванията на DJ Tiesto, BBC Radio и др.

Таланта и отдавна излиза извън пределите на страната ни и свидетелство за това са множестото и покани за участия в Амстердам, Москва, Египет, Бейрут, Великобритания и други.  Diva редовно получава покани за сътрудничество от диджеи и композитори от цял свят, но тя селектира внимателно партнирането си само с колеги, чиито творби истински я докосват и са в унисон с нейната творческа натура.

Представянето и на авторксата и песен „Inside Your Soul” създадена съвместно с гръцкия продуцент Elis M. Feeling и ремиксирана от Sharapov (Русия) бе отличено с две награди от първото издание на БГ Мюзик Фестивал 2017г – една от журналистическото жури и една от почетното жури на конкурса!  Тази година тя се представя отново с авторско парче написано по музиката и съвместно с родната клубна икона DJ Diass!  В него самият диджей се включва вокално и резултатът е пленителен.  Проекта “Cageless Bird” се характеризира с дълбочина и проникновен текст с житейски истини.

Издала повече от 60 авторски песни и официални кавъри, тя е една от малкото родни звезди с официални сайтове и хиляди последователи в социалните мрежи на Facebook и Spotify.  Последната и колаборация с Sharapov (Русия) и DJ Cheetoz (Египет), официалната кавър версия на хита на KMC от 2001г „I feel So Fine,“ (https://www.beatport.com/release/i-feel-so-fine/2274089 ) излезе на световния пазар на 04/05/2018г и моментално беше подрепена от бийтпорт и феновете стигайки до 11 място в Денс класацията на https://www.beatport.com/genre/dance/39/top-100 сред световни величия като Avicci, Tiesto, Lost Frequencies и др.

 

Успоредно с това, DIVA Vocal финализира проект с Мага Алиев озаглавен „Има Любов“ и ще зарадва своите почетатели с още няколко песни на роден български език!

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.