fbpx

 Наталия  Тенева е родена на 21.09.1982 в гр. Търговище. За първи път се качва на сцена на  3 годишна възраст като част от Балетна Формация Търговище. Успоредно с музиката в продължение на 21 години Наталия танцува класически балет и модерни техники в  танца. И до сега За певицата балетът си остава една от големите й страсти и използва  всяка възможност

На 6 годишна възраст  започва да свири на пиано в класът  на  дир. Красимира Коларова. Завършва средното си образование в училище по изкуствата “СВ. Климент Охридски”, в гр. Добрич със специалност “Естрадно пеене” в класът по пеене на Милена Пеева и Емил Струнджев.

През годините Наталия пее на сцената на едни от най-популярните клубни сцени у нас, както и в най-големите концертни зали като солист на Представителния  Духов  оркестър на МВР и други оркестри и биг бенд формации с диригенти: Александър Иванов, Красимира Коларова, Виктор Павлов, Христо Павлов и др. За кратко е част от певческия  екип на Силвия Кацарова и Владимир Ампов-Графа. Пее на една сцена с едни от големите имена на българската музика- Мария Илиева, Миро, Сигнал, Лили Иванова, Васил Петров и др. Печели и специалната награда на журито на първия национален конкурс на БНР –  “Нови гласове”.

Приета е на първо място и завършва бакалавърска и магистърска степен в НМА “проф. Панчо Владигеров”, специалност поп и джаз пеене , в класа на проф.д-р Стефка Оникян.

Едно от любимите занимания в свободното време на Наталия е кулинарията, която всъщност е една от големите и страсти. В момента Наталия е част от големият преподавателски екип на “Highlight Singing Academy “, където води цял клас от професионални и непрофесионални певци, както и класът по танци.

На BG Music Festival 2019 Наталия Тенева ще се яви с песента „Необикновен“.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.