fbpx

Знатни фигури от световния шоубизнес ще са гост-лектори в София през октомври

Written by on 18/10/2023

Знатни фигури от световния шоубизнес ще са гост-лектори в София през октомври

За първи път в България се организира мащабна музикална конференция с цел пропряване на нови пътища за родните артисти и тези от Югоизточна Европа. Събитието SOALIVE 2023 ще се проведе от 19 до 22 октомври тази година в няколко точки из центъра на София и ще представи конферентни панели и презентации, както и шоукейс програма, която ще бъде с фокус изпълнители от България и целия Балкански полуостров.

Това е ценна възможност артистите от България и от Югоизточна Европа да получат ценен опит, информация и знание от водещи професионалисти между които – фестивални директори, лейбъли, агенти, мениджъри, журналисти, артисти и не на последно място представители на големи музикални компании и лейбъли като  „Warner Music”, „Ninja Tune”, „Global Records”.

Покана е отворена към всички артисти и групи от балканските страни , работещи в популярните музикални жанрове, фолклор и world музика , а журито ще избере 15 участника , които ще представят творчеството си пред професионалисти в сферата от Европа и света.

Някои от участниците, които ще видите на сцената през концертната част са – ZHIVA (Сърбия), WOOMB (България), 3:RMA (Словения), AIKO (Чехия), Lia Hide (Гърция), Народен национален хор „Драгостин“ (България), Дина Джашари (Северна Македония) и още други, а родната ни звезда Рут Колева е основен организатор на събитието.

Певицата не преди много време подписа собствения си интернационален договор с гиганта „Warner Music” .

В официалният сайт на събитието е написана следната информация:

„Признавайки огромния набор от таланти в региона, конференцията има за цел да преодолее пропастта и да предостави възможности на музикантите от ЮИЕ и професионалистите от индустрията да получат достъп до по-широкия европейски музикален пазар.Чрез насърчаване на диалога и създаване на мрежи, конференцията действа като катализатор за подхранване и популяризиране на артистите от ЮИЕ, насърчавайки тяхната интеграция и представителство в рамките на жизнения и разнообразен музикален пейзаж на ЕС. В крайна сметка, SoAlive Music Conference служи като мощен катализатор за положителна промяна и растеж в музикалната индустрия в Югоизточна Европа”.

Българска музикална асоциация е комуникационен партньор на събитието. 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.