fbpx

МИСТЕРИОЗНАТА DAHMARA НИ ВОДИ „НА РЪБА“ С НОВИЯ СИ СИНГЪЛ

Written by on 28/05/2021

МИСТЕРИОЗНАТА DAHMARA НИ ВОДИ „НА РЪБА“ С НОВИЯ СИ СИНГЪЛ

Звездата от X-Factor представи новото си парче

Един от най-мистериозните участници в последния сезон на култовото музикално риалити X-Factor – DAHMARA представи втория си сингъл и видео „На ръба“ в официалния си канал в YouTube. Идеята за парчето се заражда още преди две години, но търсеното по-различно звучене в българската поп музика е постигнато след много опити и различни експерименти. В музикалното оформление и аранжимента DAHMARA работи с Danny DimitrOFF, а текстът е дело на Мариета Ангелова.

“Получи се песен с послание, песен – мотивация. Понякога трябва да прескочиш най-големите си страхове, минавайки по ръба. И прескачайки този ръб, тази граница. И от другата страна светът няма да е толкова страшен, а напротив. Смятам, че всеки ще открие частичка от себе си в песента и би я усетил най-добре по своя си начин, пречупвайки го през лична история.“, разказа DAHRAMA за посланието и скритите смисли в „На ръба“.

Видеото към песента е заснето лятото на 2020 на едни от най-красивите кътчета по българското Черноморие около Тюленово, което илюстрира хитовото звучене на песента със страхотни кадри.  Зад изработката на клипа стои екипа на Buddubbaz Tape Company. В процеса по заснемането на клипа не липсват изненади и неочаквани моменти. При снимането на последната сцена, морето е твърде бурно за предвидения скок „Лястовица“ от скала и снимките са прекратени. Но буйния нрав на DAHMARA не оставя нещата недовършени и тя успява да заснеме сцената следващите дни сама с телефон.

Коя е DAHMARA?

Дахмара озадачи и впечатли журито на „Х Фактор“ по време на кастинга през 2017год. в Пловдив с шантавото си име и изпълнение. Въпреки любопитството на менторите, Дахмара отказа да разкрие истинското си име.

„Не искам да споделям с аудиторията нищо за личния ми живот – име, години, с какво се занимавам. Смятам, че образът ми и музиката са най-важното“, обяви Дахмара. Журито остана впечатлено от изпълнението й, а Любо Киров обяви, че харесва лудостта на нестандартната певица, която е неговата Лейди Гага. Очарован от Дахмара бе и Криско. Вечно критичната Саня Армутлиева също гласува с „да”.

Отпадането й от формата на финалния кръг с големите концерти й дава ясен знак, че може и трябва да направи всичко възможно, за да остави послание на всички след нея – това да се осмеляват да бъдат себе си, дори и другите да ги приемат за различни и да им казват, че не пасват на шаблона.

“Всичко е наред, когато си верен и искрен първо със себе си.”

DAHMARA


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist