fbpx

„Градът не спи“, убедени са вокалните майстори от „Спектрум“

Written by on 14/11/2019

„Градът не спи“, убедени са вокалните майстори от „Спектрум“

Боряна Йорданова и Константин Бейков – най-високият и най-ниският глас от вокалната група „Спектрум“ гостуваха на Радио София, за да представят песента „Градът не спи“ от дебютния им албум „Пресечна точка“.

Гласът е най-непосредственият начин човек да въздейства на публиката, затова и слушателите приемат много емоционално изпълненията на „Спектър“. Това е универсалният инструмент и универсалният начин на общуване, не само в ежедневието, но и в изкуството. И когато има група от гласове, зарядът е още по-голям и въздействащ и хората наистина са впечатлени и приемат радушно изпълненията, посочи Константин.

Боряна разказа как се ражда името на групата – от първото изпълнение, което правят заедно, едноименната песен на Florence and the Machine.

Чуйте повече за групата в интервюто на Мартен и Прея, както и грабващото акапелно изпълнение на Боряна и Константин в студиото на „Радиокафе“.

Група „Спектрум“ е български вокален ансамбъл, чийто репертоар съвместява поп и джаз в многогласни обработки на фолклорни пиеси и песни, изпълнени изцяло без инструментален акомпанимент. От създаването си през пролетта на 2012 досега групата развива своята артистична и концертна дейност, като засвидетелства своето място на професионалната музикална сцена у нас. Различните експериментаторски търсения без ограничения в жанровете, показани на високо изпълнителско ниво, описват техния стил и характер – хармония от човешки гласове, която завладява всеки, който е способен да чуе и почувства красотата на акапелното пеене.

Източник и снимка: БНР

Снимка: Личен архив, БНР

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.