fbpx

Трио Elegance и Николай Иванов с кауза на BG Music Festival 2019

Written by on 10/05/2019

Трио Elegance и Николай Иванов с кауза на BG Music Festival 2019

 

 

Трио Elegance, които са участници  в тазгодишното издание на BG Music Festival в Сандански, подкрепят каузата за домашно насилие на жени в нашето общество. Заедно с оперния певец Николай Иванов, те създават песента „Огнено“.

Инициативата за съпричастност дава заявка, че за домашното насилие трябва да се говори. По този повод трио Elegance и дамски клуб „Бизнес на високи токчета“ събраха голяма публика в столичен клуб, заедно с още български музиканти, за да подтикнат хората към по-добро.

В каузата „Огнено“ се включва песента и видеоклипът на дамското трио и Николай Иванов, което взима същото заглавие.

„Песента е любовна, но в клипа заложихме тази наболяла социална тема, защото и в нея любовта е началото. Следва срамът, страхът и краят е фатален. 35 процента от жените в България са жертви на домашно насилие от техните партньори и за това трябва да се говори по темата.“ – споделя Венелина Миланова – вокал на Elegance.

Музикантите смятат, че да твориш музика и същевременно да си част от кауза, подкрепяща хиляди хора е една добрина, която ще се чуе и ще подпомогне на обществото.

Трио Elegance и Николай Иванов ще изпълнят на живо „Огнено“ в летния театър на град Сандански на 7 и 8 юни. Тогава ще се проведе фестивалът за нова авторска музика BG Music Festival.

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.