fbpx

Dahmara – „Като ме няма“

Written by on 08/10/2018

Dahmara – „Като ме няма“

Мистериозната Dahmara заявява, че има смелостта да бъде себе си и да прави това, което наистина я прави щастлива. Новата й хит песен „Като ме няма“ е нещото, за което мечтае от първата си крачка.
Танцувалното парче има предизвикателен текст и отговаря точно на това, което Dahmara иска да каже за себе си на хората, които отсичат нещата, които не разбират. Песента е за силните жени, които са готови да отстояват себе си, без компромис. Музиката и аранжиментът са дело на Дани Димитров, а текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Васил Юруков.
„Анастасия Мавродиева ми изпрати текста. Четях го и не можех да повярвам какво държа в ръцете си. Нямаше слабо място! Нямаше клишета и всеки би се припознал в него! Точно такъв текст исках! Стоях в колата и ревях от щастие“, споделя Dahmara.
Видеото е дело на режисьора Стефан Маринов, оператора Петко Андонов и Виктор Милушев, който е не само хореограф, но и танцьорът, който партнира на Dahmara в клипа. „Идеята беше клипът да е по-динамичен. Снимахме на различни локации в София цяла нощ! Приключихме снимки някъде около 6 часа сутринта. Беше изтощително, но много вълнуващо!“
„Dare to be different“ („Осмели се да бъдеш различен“) e основният лайтмотив на Dahmara и за по-малко от 12 месеца тя е готова с първия си авторски проект. Тя е напълно независима, инвестира всичко, което има и цялата си енергия, за да направи „Като ме няма“ факт. Дори се налага да снима два пъти клип на песента и да отложи официалното издаване на сингъла, защото иска да бъде сигурна, че това, което прави, е 100% Dahmara.
Седмица след излизането на песента „Като ме няма“, Dahmara ще се представи на сцена на събитие, предназначено изключително за дами.
Коя е Dahmara? 
Dahmara озадачи и впечатли журито на „Х Фактор“ по време на кастинга през 2017 в Пловдив с шантавото си име и изпълнение. Въпреки любопитството на менторите, Dahmara отказа да разкрие истинското си име. „Не искам да споделям с аудиторията нищо за личния ми живот – име, години, с какво се занимавам. Смятам, че образът ми и музиката са най-важното“, обяви Dahmara. Журито остана впечатлено от изпълнението й, а Любо Киров обяви, че харесва лудостта на нестандартната певица, която е неговата Lady Gaga. Очарован бе и Криско. Вечно критичната Саня Армутлиева също гласува с „да“. Отпадането й от формата на финалния кръг с големите концерти й дава ясен знак, че може и трябва да направи всичко възможно, за да остави послание на всички след нея – това да се осмеляват да бъдат себе си, дори и другите да ги приемат за различни и да им казват, че не пасват на шаблона.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.