fbpx

Близки и приятели се сбогуваха с Ивайло Крайчовски

Written by on 22/08/2018

Близки и приятели се сбогуваха с Ивайло Крайчовски

Близки, колеги и приятели изпратиха легендарният басист на ФСБ Ивайло Крайчовски. Поклонението пред рокаджията бе в столичния храм ”Свети Седмочисленици”.

Музикантът почина внезапно на 57-годишна възраст във вторник. Сред дошлите да го изпратят бяха естрадните прими Йорданка Христова и Богдана Карадочева, президентът Петър Стоянов, Косьо Цеков от ФСБ, Васко Кръпката, Фънки и още много други.

Сред дошлите бяха и много други колеги на Крайчовски от други групи, които заедно изпратиха високо в небето звездата му.

„Много тежък момент, защото всичко се случи много ненадейно. Той ми е приятел от 1983 г., още когато беше в Консерваторията и беше във ФСБ. Аз го помня още от невръстен, когато беше в група „Орион“. Познавам го от 40 години. Много лъчезарен и добър музикант. Раздялата с ФСБ му подейства много негативно, изживя го тежко. Другият преломен момент в живота му беше когато почина Петър Гьозелев – Пеци. За последно бях с него преди една седмица в Южния парк. В последните си часове, до полунощ е качвал снимки във Фейсбук. Той е починал в 4 ч. Беше здрав, но инфарктът се оказа по-силен от него“, сподели Пейо Пеев от група „Спринт“.

Йорданка Христова заяви, че се сбогува с много скъп за нея приятел. „Мъчно ми е. В петък говорих последно с него, миналата седмица два пъти. Записвала съм с него. Той беше изключителен музикант и един от най-добрите басисти на България“, заяви през сълзи Христова.

„Прощаваме се с един прекрасен човек и с един превъзходен музикант. Иво беше мой колега и винаги съм се възхищавал от начина, по който умееше да се впише във всяка една група, в която участваше. След раздялата си с ФСБ участваше в много различни групи и в тях имаше своето място. Ние живеехме в един квартал и често се срещахме. Заедно карахме и колела. Преди време той свиреше в „Старите муцуни“ и трябваше да го сменя на един концерт във Варна, защото нямаше възможност да дойде. Тогава видях неговите партии и разбрах колко добре е свирил. Той беше една звезда и ще си остана звезда, още по-високо“, спомни си основателят и басист на българската рок група „Тангра“ Константин Марков.

Певицата Богдана Карадочева сподели, че често с Крайчовски се чували по телефона и се смеели. „Много добро момче, много усмихнато, много почтено, много истински. Иво беше борец за правда, борец срещу всичко лошо“, заяви Карадочева.

„Едва ли има човек, който да го запомни с лошо. Той беше един фантастичен музикант, голямо сърце, прекрасен човек и прекрасен приятел. Сцената беше нашата обща случка. С него беше удоволствие да свири човек“, каза китаристът на група „Импулс“ Галин Беличовски.
„Готин пич и басист. Той, слава богу, не беше за пример. Много се радвам, защото ние, басистите, сме хора, които не искаме да сме за пример“, сподели и Димитър Ковачев – Фънки, пише БГНЕС.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.