fbpx

Откриха паметник на Емил Димитров в Плевен

Written by on 16/05/2018

Откриха паметник на Емил Димитров в Плевен

Откриха паметник на Емил Димитров в Плевен

 

Откриха паметник на Емил Димитров в Плевен. „Горди сме, че живеем в град, който е дал на света изобилие от огромни таланти“, заяви кметът на Плевен Георг Спартански при откриването на паметника на легендарния певец и композитор. Това беше един от акцентите в програмата на празника на града на 16 май.

„Трябва да почитаме вулканичните таланти на изкуството, прославили Плевен и България„, каза Спартански и припомни, че в плевенския край са се родили невероятни таланти като Емил Димитров, Гена Димитрова, Катя Попова, големи поети, писатели, художници и много други творци.

Паметникът е в цял ръст и е издигнат до големия фонтан в района на Водната каскада, уточнява БТА. Средствата са събрани чрез дарителска кампания. Той е дело на плевенския скулптор Константин Симеонов – Костика.

Любимият изпълнител на поколения българи е роден в Плевен, в семейство на артисти-илюзионисти. Той обаче поема по друг път, за да радва публиката с неповторимия си глас. Завинаги в паметта на всеки българин ще останат песните му „Моя страна“, „Ако си дал“, „Само един живот“ и други.

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.