fbpx

Пламена: Абсолютно против наркотиците съм!

Written by on 02/05/2018

Пламена: Абсолютно против наркотиците съм!

Пламена е родена на 28 март 1989 г. в Горна Оряховица. Става популярна след участието си в „Мюзик айдъл“. Завършила е в Софийския университет „Климент Охридски“ специалност „Музикална педагогика с поп и джаз пеене“. Участва в конкурса за българска песен в „Евровизия 2011“ с песента „Без теб“.  

– Пламена, ти си едно от ярките имена на втория BG MUSIC FESTIVAL, който ще се проведе в Сандански през юни. Как реши да участваш?

– Разбрах за него на едно парти. Хареса ми идеята, защото не е състезание за певци, а за песни. Това е чудесно, защото от известно време съм автор на всичките парчета, които пускам.

– Текст и музика?

– Само на музиката, текстове все още не съм започнала да пиша. Веднага ме обзе хъс да участвам.

– Ти ще се бориш за отличието в категория „Поп музика“. Там конкуренцията е много сериозна.

– Да, много сериозна.

– Ще се пребориш ли със Симона Загорова и Мойсей?

– Надявам се. Познавам се с тях задочно. С Мойсей малко повече, тъй като сме имали заедно участия. Нямам търпение с колеги и приятели да се съберем и да си попеем. Парчето, с което ще се явя, се казва „Лишен от смисъл“. Пее се за любов и има драма.

– Помниш ли кога за първи път участва в музикален конкурс?

– Аз сравнявам моята музикална подготовка с подготовката на спортистите. Цял живот съм се подготвяла за сцената. От 12- до 18-годишна се явявах на конкурси, като 90% от тях съм ги спечелила. И впоследствие кариерата ми тръгна от музикален формат – „Мюзик айдъл“.

– Гледаш ли футболни мачове?

– Не! Ако имам някое гадже фен, започвам да гледам покрай него. Но толкова ми е безразличен футболът, че ако играят у нас, ще отида в другата стая.

 

– Преди 10 години звездата ти изгря в „Мюзик айдъл“. Какво се промени при теб за толкова време?

– Тогава бях малко детенце. Като 18-годишна мислех, че хората на всяка цена трябва да споделят моето мнение. Сега съм доста по-смирена, пораснала и улегнала. В България можеш за станеш известен за кратко време. В музикалните формати не е важно да си победител, а да си интересен участник. Преди години имаше по-голям интерес към тези формати. Сега има прекалено много предавания.

– Гледаш ли ги?

– Не. Имам чувството, че журитата са манипулирани и се опитват да манипулират публиката. Много често ни правят на глухи. Побутват се напред определени хора и това не ми е приятно. Усещам, че се натоварвам с гледането.

– Би ли участвала отново в телевизионно музикално състезание?

– Не мисля, че има смисъл да участвам в такъв формат в България.

– През 2011 г. се яви в надпреварата за излъчване на наш представител на „Евровизия“, но не спечели. Какво ти е мнението за група Equinox, която ще ни представя тази година?

– Този конкурс е като „Мис Свят“ – прекалено политизиран. Смятам, че България в един момент ще го спечели. Ние се опитваме да пращаме песнички, които да се харесат. Има много скучни песни на „Евровизия“. Нашата съм я слушала само веднъж. За мен най-силната ни песен, с която сме се явявали, е „Вода“ на Елица и Стунджи.

 

– Как се забавляваш?

– Нощният живот много ми харесва и постоянно излизам с приятели. Имам нужда да грабя с пълни шепи, все едно живея втори живот. Алкохол пия умерено – 2 малки питиета на вечер. Абсолютно против съм наркотици. Те са най-големият бич. Като се замисля, ме хваща страх за бъдещите ми деца.

– Имаш ли си приятел?

– Не. Това не ми е на дневен ред.

– Не мечтаеш ли за сватба и деца?

– Един ден се надявам да ми се случи, но все още не го мисля. Сватбата си я представям като купон с „три дни яли и се веселили“.

– Преди години беше корица на „Плейбой“. Съжаляваш ли, че се разголи?

– Беше ми предизвикателство. Предложиха ми два пъти. Първият път беше веднага след „Мюзик айдъл“, но тогава не се чувствах готова. На втория път вече се чувствах променена от малкото момиченце към порасналата жена.

– Последната книга, която прочете…

– Литературата, която чета, е автобиографиите на успели личности и книги за положителното мислене и вселената. Книгата, която чета в момента, е „Как работи животът“.

Едно интервю на Иво АНГЕЛОВ, в. „Бэлгория Днес“ (Със съкращения)

Можете да прочете цялото интервю тук

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.