fbpx

Певицата MARTINNA – обречена на сцената

Written by on 01/05/2018

Певицата MARTINNA – обречена на сцената

Щерката на Джина от Трамвай №5 и John от „Кукери” атакува БГ Мюзик Фестивал в ново трио

Младата и талантлива поппевица MARTINNA (Мартина Иванова) има звездна съдба – тя е родена в семейство на известните музиканти – певицата Джина Иванова от  „Трамвай номер 5“ и Иван Иванов – John, основател и китарист на група „Кукери“. Марти израства в арт среда,  която дава тласък на вродения й талант. Още като дете тя става част от детската вокална група „Бон-бон“, а влечението към нотите я отвежда в НМУ „Любомир Пипков“, което завършва  със специалност класическа китара. Следващто стъпало е „превземането“ на Нов български университет, който завършва  с две специалности – класическа китара и поп и джаз пеене. Междувруменно мадата даровита чаровница печели редица конкурси и дори е наградена с диплом от министъра на културата на България за високи творчески постижения.

През изминалата 2017-а Марти, както я наричат приятелите, взема втора награда от фестивала „Бургас и морето“ заедно с популярния дует от „Гласът на България“ Димитър и Христо.

И понеже творческата й натура не знае умора, тя се впусна в ново предизвикателство – заедно с ICE (Даниел Димитров) и NAS (популярният актьор и тв водещ Атанaс Михайлов) тя ще се яви на Втория БГ Мюзик Фестивал, който ще се проведе на 8 и 9 юни в гр. Сандански.  Специално сформираното трио за феста, даващ зелена светлина за българската музика, ще изпълни своята песен „Déjà vu“ – една от 22-те песни-участнички, подбрани изключително трудно сред кандидатстватие за събитието рекордни 132 парчета, подчертава вестик „Стандарт“.

За колаборацията си с Дани и Наско певицата разказва: „След края на съвместната ни дейност като група Ice Cream, Дани ми предложи да продължим да творим двамата. Приех предложението и започнахме усилена работа върху нови авторски парчета. Не след дълго се появи и първата ни обща песен „Ръката ми хвани“.

Така започват да се раждат идеи за съвместни песни с колеги и приятели. След началото на тази година Наско се свързва с Мартина и Данел и им предлага да се присъедини към проекта “ICE & MARTINNA”, разкрива още тя. „Нямаше никакво съмнение от наша страна, тъй като може би не всички знаят, че Наско освен като изключително позитивен и готин човек, е известен и като един от първите членове на Ice Cream. Веднага започнахме да разработваме песните и да включваме и неговите части…”

А за парчето, с която тримата се явяват на BG БГ Мюзик фестивал, чаровницата издава: „В рамките на почти година заедно с Айса създадохме около 10 нови авторски парчета, едно от които е именно „DÉJÀ VU“. Песента носи романтичен нюанс, макар някои хора да я определят като свежа и лятна. Музиката и аранжимента са на Дани, а текста създадохме аз и Владислав Колев – Daze. Решихме да заложим на нея, тъй като клипът излезе точно в края на зимния и началото на пролетния сезон – време, в което хората са все още на по-обрана вълна и се подготвят тепърва за летните страсти. Леко ще открехна, че ни предстои съвсем скоро заснемането на лятна песен, коята ще бъде в колаборация с един любим наш колега и приятел, който за сега ще запазя в тайна…”

Що се отнася до явяването на феста изпълнителката споделя, че още на предварителните снимки на всички участници се е срещнала с голяма част от колегите си, с които ще се състезава. „Смело мога да кажа, че всеки един от тях е изключително талантлив и много амбициозен артист. За мен е радост да ги нарека конкуренти и се надявам наистина да се получи един наситен с уникална енергия и емоция фестивал, даващ зелена светлина на българската музика”, пожелава тя, цитирана от изданието.

За хедлайнърите, които ще разтърсят с хитовете си Летния театър в Сандански – Тита, 100 Кила, Дичо, Дийп Зоун Проджект, EVA и Клавдия, певицата признава, че има удоволствието да познава лично всеки един от тях, макар че не е близка с всичките: „България е малка страна с изключително много таланти и за щастие събития като БГ Мюзик фестивал, ни дават шанс да се запознаваме и опознаваме на всяко ново издание през годините.”

Сценичните облекла на новосформираното трио по време на грандиозното музикално събитие, което ще се излъчва на живо по музикалната тв БГ Мючик ченъл все още не се окончателно решени. Въпреки това приповдига леко завесата, без да издава до край плановете за собственото си явяване: „Все още обмисляме общата ни визия, но със сигурност лично аз ще заложа на женственост и провокация в стила и облеклото си”.

А за известните си родители Мартина е категорична: „Моите родители са моята най-голяма благословия! Те са моята гордост и моите най-големи учители. Уроците от тях ги уча всеки ден още от дете. Подготвили са ме за всички хубави и не толкова хубави неща, с които ще се сблъскам в музикалния бранш. Още от малка знам, че без труд и постоянство е трудно да постигнеш мечтаните успехи. Като ученичка живота ми беше предимно задължения и по-малко забавления, но днес съм благодарна за това. За всяко ново начинание ме напътстват, бих казала, по най-адекватния начин, за което сърдечно им благодаря!”

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.