fbpx

DJ GIORGIO B стартира професионалната си кариера в далечната 1983г.,като ученик в елитната за времето си 35-та Руска Езикова. Негов ментор и учител е легендата Теди Лакев,с когото имат дългогодишно приятелство и партньорство. В тези ранни години печели Награда за най-млад талант на топ-конкурса „Каваци” към „Балкантурист” през пролетта на `83, и има резидентура в дискотеката в НДК-Боулинг. Пуска също и в бар”Хавана” – едно от най-модерните през `84-а места на нощна София. `85-86 се запознава с друга една легенда –  DJ Боби Ай, с когото го свързва приятелство и партньорство до трагичния му край през `93. 1986-а,като първокурсник в „СУ Кл.Охридски”  печели студентски конкурс за работа в  дискотека Ялта, където е един от първите и резиденти. Следват топ-участия из цялата страна и резидентури в „Астория”, „НДК-Кафе-Театър”, „Воденицата”,”Морени”, „Простор”,”Ханска Шатра”-Правец. През `89 започва да пуска в първата частна дискотека заедно с Боби Ай и МС Камен – това е бар-дансинг „Ритъм”,събирал в продължение на една година всеки ден по 1000 човека без значение кой ден  от седмицата е.
В началото на `90-те е резидент на обновената и разширена „Ялта”, където дава старт на кариерите на супер-звезди,като DJ Ради и Васкез в лицето на професионален гуру. По-късно  реализира и два проекта  с  бившата дискотека „Нерон”, събирала в продължение на 3-4 години всяка вечер цяла София, и „Айсберг” на Слънчев Бряг – това пък е клубът, в който за първи път звучат хаус-сетове от по няколко часа,нещо супер-ъндърграунд и новаторско за времето си. Партньори на сцетана там са му  DJ-ите Заро,Васкез, Марти Джи, Стивън.

По това време се колаборира с Теди К и двамата създават под нова форма и започват организацията и провеждането на верига от Национални Конкурси За Клубни DJ На Името На Боби Ай из цялата страна, което силно стимулира  и пропагандирането и развитието на  DJ-културата и клубовете.

Не бива да пропускаме и други клубни проблясъци,като „Анаконда”,”Юлита”,”Орби Лукс”,”Планет 088”. В началото на новото хилядолетие създава най-добрия ъндърграунд клуб за всички времена –  „Лайфхаус”,но когото е и съсобственик. От там тръгва модата да се канят световноизвестни DJ в по-малки клубове – до този момент това се е случвало само на големи партита в зали. През 2002 реализира заедно с Шото  денс-клуб „Мания”,на която е арт-директор и мениджър еднолично до 2005г. Организира незабравими партита с DJ,като Tony Thomas, D-Formation,Paco Maroto,Simon&Shaker,Saeed Younan,Grant Dell,Leftfield,Boy George,Martin Garcia,Sandy Rivera и много,много други. Тогава и създава „Адълтемпо ДМК” – компанията му за музикални мениджмънт и лейбъл към нея,която печели през 2010г. наградата за най-добър  ПиАр и Мениджър на годината. Продуцира и издава собствени миксове и парчета заедно с DJ  LION. След 2005г. е резидент и промоутър на може би най-хубавия до този момент  в  България „Pr Club” на Златни Пясъци,където постига феноменален успех в силните години преди кризата. През 2010г. по идея на един от най-любимите му приятели, МС Камен създават заедно бренда „Old School Mafia”,който представя на живо цялата история на денс музиката от `70г. до днес в уникален микс от версии и оригинали на най-готините парчета за всички времена.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.