fbpx

Анна Георгиева (ANN-G) е родена на 16.08.1978 г. в Украйна.

Като малка най-много обича да пее, да рисува и да танцува. Особени пристрастия – мюзикъли. Знае наизуст „Брилянтин“, „Jesus Christ Superstar“ и „Коса“. Занимавала се е 4 години с художествена гимнастика в „Академик“. Десет години изучава модерен балет, джаз балет и греъм. Професионално се изявява с модерен балет 7 години и до днес. Сама си е хореограф на всичките танци. В момента има изпълнения със собствен балет. Начални стъпки прави в театралната детска студия при Венцислав Кисьов в театър „Сълза и смях“. Придобива средното си театрално образование в експерименталния театър „4хС“ на Николай Георгиев към 22 СОУ.

Завършва НАТФИЗ, специалност „актьорско майсторство“ в класа на проф. Стефан Данаилов. Участва в предаванията „Какафония“ – балет, клипове; „НЛО“ – клипове, скечове; „Хъшове“ – актриса, певица; „Царете на купона“ – водеща. От малка свири на класическа китара. Шест години е в състава на китаро-мандолинния оркестър „София“, с който обикаля Европа. Седем години посещава уроци по солфеж. Взима уроци по пеене от Георги Кордов.

Първите музикални опити прави с група свиреща алтернативен рок. Първата професионална изява е с парчето „Нощта не е безкрайна“ или „Джая“, включено в албума „Девети трагичен“ на „Хъшове“, издаден от БМК. Поезия Превежда от руски и съчинява разкази за списания. Пише поезия и текстовете към песните си. Пише шест песни за албума на дует Ритон „Цяла нощ“. Последната й засега песен е „За тебе ли“.

Междувременно се увлича от фитнес, с който се занимава сериозно и до днес, сато става трикратна световна шщампионка в този спорт.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.