fbpx

Наталия Тенева

Наталия  Тенева е родена на 21.09.1982 в гр. Търговище. За първи път се качва на сцена на  3-годишна възраст като част от Балетна Формация Търговище.  Успоредно с музиката в продължение на 21 години – и до сега, Наталия танцува класически балет и модерни техники в  танца. На 6-годишна възраст  започва да свири на пиано в класа  на  дир. Красимира Коларова.

Завършва средното си образование в училище по изкуствата “СВ. Климент Охридски”  в гр. Добрич със специалност “Естрадно пеене” в класа по пеене на Милена Пеева и Емил Струнджев. Започва да композира собствена музика едва на 12 години, като сред композициите и през годините има както вокални, така и инструментални пиеси, с които многократно е носител на престижни награди от конкурси за авторска музика. На 14 години певческият й талант открива Константин Кряколов. Две години по-късно  става член на “Мюзик Аутор” с над 26 песни, като по същото време е издадена първата й авторска песен “Сълзи в нощта” и е заснет първият и видеоклип.

През 1998 г. Наталия успява да реализира и  първият си самостоятелен концерт, а през 1999-а става  част от ВФ „Трикси”. Завършва бакалавърска и магистърска степен в НМА “Проф. Панчо Владигеров”, специалност поп и джаз пеене , в класа на проф.д-р Стефка Оникян.

Наталия е лауреат и на  редица национални и международни конкурси за изпълнители, а през 2005-а участва в първото музикално риалити в България – „Стар Академи”. През 2006-а издава песента “25 кадър” по текст на Ваня Щерева. През 2011 г. получава специалната награда на журито на международният фестивал „Юнивърсонг” в Тенерифе – за  песента „Звезден прах” по нейни музика и текст, а аранжиментът е  специален подарък от големият музикант  – Иван Лечев. През миналата година издава  песента  „ Когато те няма” по текст и музика на Рангел Игнатов.

В момента Наталия е част от големият преподавателски екип на вокално студио “Highligh – Iskra Milkova”, където води клас от професионални и непрофесионални певци на различни възрасти.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.