fbpx

Митко Петров

Митко Петров (24 години) е роден в град Пловдив, но от малък живее и израства в Бургас. Занимава се с музика от дете, завършва Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” в морския град с класическо пеене и с отличен успех продължава образованието си в НБУ, където се дипломира като бакалавър с две специалности – „Музика” (поп и джаз пеене) и „Реклама” (рекламен мениджмънт), а тази година му предстои дипломиране, за да стане магистър по „Връзки с обществеността” в специалност „Креативна комуникация” в СУ. Участва и в мюзикъли, в един от които е в главната мъжка роля от „The Rocky Horror Picture Show”, премиерен за България, а също така и участва в уеб сериала „Типично“.

Oт самото начало на кариерата си сам пише и продуцира всичките си песни, първо сериозно впечатление прави с песента „Без заглавие“,  за която получава  награда от класацията за българска музика „7 в 11“ на радио Христо Ботев. Следват песните „Излез“ и „#21“ (с Диа), като и двете са отличени с награди от БНР. После записва сингъла „Чакам те“ и снима клип към него в Барселона. По този сингъл за първи път работи с музикален продуцент извън България, с бийтмейкър от Манчестър.  Проектът се радва на интерес и в чужбина – излъчва се в музикална телевизия на остров Шри Ланка и в Дубай.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.